Arap Birliği dışişleri bakanları Kahire'de toplandı

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt: “Bölgenin istikrarı, Filistin meselesine adil ve kapsayıcı bir çözüm getirilmesinden geçmektedir”

Haberler 07.03.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KAHRE Arap Birlii, Msrn bakenti Kahiredeki daimi yerlekesinde dileri bakanlar seviyesinde topland.

Arap Birlii Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Somali Dileri Bakan Ahmed sa Avadn bakanlk ettii toplantda yapt konumada, Amerikan yönetimi tarafndan iki yl önce hazrlanan Orta Dou bar planndan olumlu bir sonuç alnamadn tam tersine Filistinliler aleyhindeki karar ve uygulamalarn arttn söyledi.

Ebu Gayt, Filistin meselesi önceliimizdir. Bölgenin istikrar, Filistin meselesine adil ve kapsayc bir çözüm getirilmesinden geçmektedir. Bu da ancak bakenti Dou Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmas ve Filistin topraklarndaki igalin sona ermesiyle salanabilir. Filistin topraklarndaki gelimeleri dikkatli bir ekilde endie ile izliyoruz. ifadelerini kulland.

Mart ay sonunda Tunusta yaplacak Arap Birlii Zirvesine de deinen Ebu Gayt, zirvede liderlerin Arap ülkelerinin içinde bulunduu krizleri çözecek bir yol açmalar temennisinde bulundu.

Toplantda Ebu Gaytn ardndan Filistin, Cezayir, Somali, Libya ve Cibuti dileri bakanlar da birer konuma yapt. Bakanlar konumalarnda Filistin meselesinin yan sra Suriye, Yemen ve Libya krizlerini de deerlendirdi.

Ana Sayfaya Git