Arsal'da binlerce Suriyeli evsiz kaldı

Lübnan makamlarının ülkenin doğusunda yer alan Arsal'daki kamplarda bulunan derme çatma yapıların yıkılmasına ilişkin kararın ardından binlerce Suriyeli mülteci evsiz-barksız kaldı.

Haberler 14.06.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arsal Belediye Bakan Basil el-Haciri, Lübnan Yüksek Savunma Konseyinin, Arsal mülteci kampndaki derme çatma yaplarn ykm kararnn uygulanmasnn ardndan çok sayda Suriyelinin açk alanda kaldn söyledi.

Belediyenin, BM kurumlar ile çileri ve Sosyal ler bakanlklarnn 10 Maystan bu yana verdii talimatlar yerine getirdiini ifade eden Haciri, konuya ilikin anlamaya göre Suriyeli her bir aileye ykm ileminden sonra 24 saat içinde tahta ve çadr kuma verilmesinin kararlatrldn ancak bunun gerçeklemediini kaydetti.

Haciri, barakalar yaklak 10 gün önce yklan Suriyelilere, henüz tahta ve çadr kumann teslim edilmediini belirtti.

BM kurumlar ve üst düzey baz temsilcileriyle bugün toplant düzenlendiini söyleyen Haciri, toplantda mültecilerin ihtiyaçlarnn en ksa zamanda teslim edilmesinin kararlatrldn aktard.

BNLERCE SURYEL EVSZ

Haciri, Lübnan ordusuna, ykm ileminin tamamlanmas için temmuz aynn bana kadar süre verildiini, u ana kadar ykm ileminin yüzde 80inin tamamlandn kaydetti.

Haciri, bu uygulamann, Suriyeli mültecilerin Lübnandan ayrlmas için bask oluturmak olarak yorumlandn ifade etti.

Suriyeli mültecinin, benzer uygulamalarla muhatap olaca için Lübnanda baka bir bölgeye gidemediine dikkati çeken Haciri, ne ülkelerine dönebilen ne de Lübnanda baka bir bölgeye geçebilen Suriyeli mültecilerin, frsat bulduklar an Avrupaya kaçmak için çabaladn söyledi.

Arsaldaki En-Nur Mülteci Kamp Sorumlusu Muhammed Kenan, Lübnan ordusunun, Lübnan Yüksek Savunma Konseyinin ykm kararn kendilerine sözlü olarak ilettiini, u ana kadar 126 kamptan 21indeki barakalar yktklarn ifade etti.

7 yldr bu bölgede yaadklarn ancak buraya kalc olarak yerlemeyi düünmediklerini kaydeden Kenan, ülkelerine dönememe sebeplerinin banda evlerinin yklm olmas ve isizliin geldiini vurgulad.

Suriyeli mülteci Ebu Muhammed, Kzlhaçn verecei söylenen çadrlarn henüz kendilerine ulamad için açk alanda kaldklarn dile getirdi.

Arsaldaki yaklak 126 kampta 25 binden fazla Suriyeli mülteci yayor.

Ana Sayfaya Git