Askeri eğitim görüntüsü

ABD öncülüğündeki koalisyon ve müttefiki YPG/PKK, Suriye'de teröristlere verdikleri ortak eğitimin videosunu paylaştı.

Haberler 13.09.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD ordusu, sosyal medya üzerinden müttefiki YPG/PKKllarn verdikleri ortak eitimin videosunu paylat.

DEAa kar ABD öncülüünde kurulan Birleik Görev Gücü Doal Kararllk Operasyonu (CJTFOIR), resmi Twitter hesabndan, SDG ismini kullanan müttefiki YPG/PKK ile örgüt üyeylerine verdikleri müterek eitimin görüntülerini paylat.

Mesajda, Komando adaylar, 3 Austosta Suriyede bir oday temizliyor. CJTFOIR güçleri adaylar, yaz dönemi eitiminin bir parças olarak Kentsel Arazi Askeri Operasyonlarnda eitti. ifadesi kullanld. YPG/PKKya ait olduu bilinen sosyal medya hesaplarnda da ayn görüntüler ve mesajlar paylald.

ETLEN ÖRGÜT ÜYELER

AA, 3 Eylüldeki haberinde, ABD ve YPG/PKKnn son birkaç ayda çou Arap 700 kiiyi eittiini duyurmutu. Daha önce Türkiye snrndaki Ayn sa ve Tel Abyadda verilen eitimler, ABD ve Türkiye arasnda balayan güvenli bölge görümelerinden sonra güney ve dou kesimlerdeki kamplara tand. Haseke iline bal eddadi beldesi, Rakka il merkezinin kuzeyi ve Tabkada Amerikal askeri danmanlarn eittii yaklak 700 kii, yaz aylarnda YPG/PKK saflarna katld. Büyük ksm Arap kökenli bu kiilere ideolojik eitimi ise YPG/PKK verdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlndan (CENTCOM) alnan bilgiye göre, söz konusu eitimde iç güvenlik, el yapm patlayc tespit ve imha eitimi, kontra-terör konularnda danmanlk veriliyor. 2015ten bu yana DEA ile mücadeleyi gerekçe göstererek YPG/PKKya askeri destek veren ABDnin Suriyede halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civar personeli bulunuyor.

ABD, YPG/PKKya lojistik ve eitim destei vermeye devam ederken örgüt ülkenin üçte birindeki igalini sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git