"Astana süreci çözüm için en uygun mekanizma"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Astana sürecinin Suriye meselesinde çalışmaya en uygun mekanizma olduğunu belirtti.

Haberler 18.04.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, Srbistan Dileri Bakan Ivica Dacic ile bakent Moskovada görütükten sonra ortak basn toplants düzenledi.

Suriye Anayasa Komitesini Suriyelilerin oluturmas gerektiini ifade eden Lavrov, Suriyede Anayasa Komitesi çok yakn zamanda kurulmaldr. Arazideki durum bunu etkilemiyor. Arazide durum istikrarl. dedi.

Türkiye ve Rusyann yapt anlama temelinde, dlibdeki terör probleminin çözülmesinin gerekliliine iaret eden Lavrov, teröristlerin orada sonsuza kadar kalamayacan vurgulad.

Lavrov, Suriyenin kuzeydousunda, Fratn sol yakasndaki problemlerin çözülmesi için rejimin bölgedeki kontrolü yeniden salamas, Kürtlerle diyalog ve Türkiyenin çkarlarna uygun olarak Suriye snrnda güvenliin salanmasnn öncelikli i olduunu söyledi.

ASTANA SÜREC

Astana sürecinin Suriyede çözüm için en uygun mekanizma olduunun altn çizen Lavrov, Astana süreci, Suriye meselesinde ilerlemeyi mümkün klan, arazide terörle mücadelede, insani durumu hafifletecek, genel siyasi meselelerde çalmaya uygun tek mekanizmadr. ifadesini kulland.

Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan dileri bakanlar ile Moskovada Dalk Karaba konusunda bir araya gelmelerine ilikin, Hem Bakü hem de Erivann bu sefer anlamalarn kat üzerinde kalmamasn salamakla ilgilendiine inanmak için sebeplerim var. eklinde konutu.

TürkAkmn Avrupaya uzatlmas konusunun da Srp mevkida ile görümesinde gündeme geldiini aktaran Lavrov, TürkAkm projesinin hayata geçirilmesi ve Srbistan dahil olmak üzere Avrupaya uzatlmasyla ilgili müzakerelerde bulunduklarn belirtti.

TürkAkmn Srbistana uzatlmasyla ilgili olarak Srbistan Dileri Bakan Dacic, Biz Bulgar kesiminin inasnn tamamlanmasn beklemeyeceiz. Biz TürkAkmn Srp ksmnn inaatna artk baladk. dedi.

Ana Sayfaya Git