Ateşkes muamması!

Irak güçleri ile Peşmerge arasında Kerkük’ün ele geçirilmesinin ardından şiddetli çatışmalar yaşanırken, Irak güçlerinin Erbil-Dahok sınırı arasındaki Ninova’ya üç yeni askeri birlik ve savaş helikopteri gönderdiği belirtildi.

Haberler 28.10.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lerleyen saatlerde ise Irak ordusu ile Pemerge atekes konusunda anlat. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Ryan Dillon ise, Irak güçleri ile Pemerge arasnda atekes saland yönündeki açklamay yanllkla yaptn, taraflar arasnda görümelerin sürdüünü belirtti.

Irakn Kerkükü ele geçirmesinin ardndan Pemerge kuvvetleri ile iddetli çatmalar yaand belirtilirken, Erbil-Dahok snr arasndaki Ninova bölgesine üç yeni askeri birlik ve sava helikopteri gönderdii açkland. Dün Irak kuvvetlerinin, Mahmur, Zammer ve Rabia kasabalarnda Pemerge kuvvetleri ile yapt çatmada 60 kayp verdii bildirildi. Irak güçlerinin Dahok ile Türkiye arasndaki Fihabur Snr Kapsn kontrol altna almak istedii de kaydedildi.

Irak ordusundan bir yetkili, Pemergenin son saldrsnda, Avrupa Birlii ve ABDnin DEAa kar kullanlmak üzere verdii füzeleri kullandn ileri sürdü.

Irak ordusunun 16. Bölük Komutan Albay Macit Hüseyin, Pemergeye ar kayplar verdirdiklerini söyledi. Macit Hüseyin, Fihabur Snr Kapsna doru ilerlemek için kuvvetlerini takviye ettiklerini, hedeflerine ulamak için gerekirse hava saldrlar da yapacaklarn söyledi.

ATEKES SALANDI

ABD öncülüündeki uluslararas koalisyon, Irak güçleri ile Pemerge arasnda atekes salandn duyurdu.

Koalisyon güçleri tarafndan yaplan yazl açklamada, Irakn kuzeyinde Pemerge ile Irak güçleri arasndaki çatmalarn durmas için atekes saland. ifadeleri kullanld.

Açklamada atekesin, çatmalarn olduu tüm cepheleri kapsad belirtildi.

AA muhabirine konuan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Pemerge Bakanl Sözcüsü Helgurd Hikmet ise u ana kadar kendilerine herhangi bir talimatn gelmediini söyledi.

ATEKES AçIKLAMASI YANLILIKLA YAPILDI

Terör örgütü DEAa kar oluturulan ABD öncülüündeki uluslararas koalisyon güçlerinin sözcüsü Ryan Dillon, Irak güçleri ile Pemerge arasnda atekes saland yönündeki açklamay yanllkla yaptn, taraflar arasnda görümelerin sürdüünü belirtti.

Sözcü Dillon, Twitter hesabndan yapt yazl açklamada, Irakl bir yerel medya kuruluuna Irak güçleri ile Pemerge arasnda atekes salandn yanllkla söylediini ifade etti.

Dillon, taraflar arasnda görümelerin devam ettiini, henüz resmi bir atekes olmadn ve uluslararas koalisyonun çatmalarn diyalogla çözülmesini desteklediini kaydetti.

TÜRKYEDEN LK AçIKLAMA

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Irak ordusu ile Pemergenin atekese vard iddialarna yönelik, imdi tabii hangi kapsamda yaptlar, hangi sonuçlar douracak bunlar göreceiz. Sadece balk olarak haber geçti, bunlarn detaylarna bakmak lazm. Bu snr kaplarnn teslimi yaplacak m hiçbir çatma olmadan? Nasl olacak bunlar göreceiz çünkü bizi de ilgilendirir snrn dier tarafnda kimin olduu. Takip edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git