Ateşkese rağmen İsrail saldırıyor!

İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı bir noktayı hedef alan İsrail bombardımanı yakın bölgedeki Ömer bin Abdulaziz Camisi'nde büyük yangına neden oldu

Haberler 27.03.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail sava uçaklar atekese ramen Gazzede çeitli noktalar bombalamay sürdürdü.

Görgü tanklarna göre, Gazzenin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesindeki Hamas Hareketinin silahl kanad zzeddin el-Kassam Tugaylarna bal bir noktay hedef alan srail bombardman yakn bölgedeki Ömer bin Abdulaziz Camisinde büyük yangna neden oldu.

Sivil savunma ekiplerinin yangn kontrol altna alarak söndürdüü belirtildi.

Ayrca srail sava uçaklar ve topçu birliklerinin Gazzenin güneyi, kuzeyi ve orta kesimlerinde de çok sayda tarm alann vurmaya devam ettii aktarld.

Görgü tanklar tarafndan srail sava uçaklar ve insansz hava araçlarnn Gazze üzerinde gece boyunca uçu yapt ifade edildi.

srail ordusu tarafndan yaplan açklamada, son saatlerde Gazze eridinin çeitli bölgelerinde Filistin direniine ait 15 hedefe bombardman gerçekletirildii kaydedildi.

ATEKESE RAMEN

Açklamada, bombardmann snrdaki srail belde ve kentlerine dönük Gazzeden frlatlan roketlere karlk olduu savunuldu.

srail ile Filistinli gruplar arasnda atekesin Msr arabuluculuu sonucu baarl olduunun dün akam Hamas tarafndan duyurulmasna ramen saldrlarn yeniden balamas dikkati çekti.

Direni gruplar Ortak Odas, pazartesi gecesi, srail saldrlara cevap olarak Gazze snrna paralel srail beldelerine roket atlarnn düzenlendii açklamasn yapmt.

Fetih Hareketi dndaki Filistinli gruplarn askeri kanatlarn içine alan Ortak Oda, roketlerin Sideyrot ve Netiyfot beldelerine frlatldn bildirmiti.

Konuya ilikin yazl açklamada, sivil yap ve merkezleri hedef alan srail saldrlarna karlk igalcilerin baz bölgelerinin hedef alndn duyuruyoruz. Düman bunu artrrsa biz de artrrz ifadeleri yer almt.

Pazartesi sabah Gazzeden Tel Avivin kuzeyine roket atld iddiasyla abluka altndaki Gazzenin birçok noktas srail sava uçaklarnca bombalanmt. Söz konusu bombardman sonrasnda Filistin Salk Bakanl, 7 Filistinlinin çeitli ekilde yaralandn duyurmutu.

Ayrca, Hamas Hareketi Siyasi Büro Bakan smail Heniyenin ofisi ve çileri Bakanlna bal ç Güvenlik Servisinin de srail bombardman srasnda vurulduu aktarlmt.

Ana Sayfaya Git