Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı.

Haberler 11.10.2023 - 21:51 Son Güncelleme : 12.10.2023 - 01:18

Kapanışta, gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,15 artışla 453,16 puana çıktı.

İngilterede FTSE 100 endeksi yüzde 0,11 düşüşle 7.620,03 puana geriledi.

Almanyada DAX 40 endeksi yüzde 0,24 değer kazanarak, 15.460,01 puana ve İtalyada FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,36lık yükselişle 28.419,06 puana çıktı.

Fransada CAC 40 endeksi ise yüzde 0,44 düşüşle 7.131,21 puana indi.

Avro /dolar paritesi ise TSİ 20.39 itibarıyla yüzde 0,15lik azalışla 1,059 seviyelerinden işlem gördü.

Piyasalar ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin açıklamalarına odaklanırken, İsrail-Filistin çatışmasının genişleme ihtimali risk iştahını artırıyor.

ECBnin ağustos ayına ilişkin Tüketici Beklentileri Anketi sonuçlarına göre, Avro Bölgesindeki tüketicilerin 12 ay için ortalama enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 3,4ten yüzde 3,5e, gelecek 3 yıl için enflasyon beklentisi de yüzde 2,4ten yüzde 2,5e yükseldi.

ABDde bugün açıklanan verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 0,5 ve yıllık bazda yüzde 2,2 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fasın Marakeş kentinde düzenlenen IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları kapsamında düzenlediği basın toplantısında, ülke ekonomisinin iyi bir rotada olduğunu belirterek, ABD ekonomisi için temel senaryonun yumuşak iniş olduğunu düşünüyorum. Buna yönelik riskler tabii ki var ve küresel şoklar bu riskler arasında. Yumuşak inişin kesin olacağını söylemiyorum ama bunun en muhtemel rota olduğu yönündeki düşüncem devam ediyor. ifadelerini kullandı.

ABDde yarın açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerinin yanı sıra haftalık işsizlik başvuruları, Hazine bütçe dengesi ve İngilterede sanayi üretimi verileri, yatırımcıların odağında bulunuyor.

Ana Sayfaya Git