Avustralya'da Filistin'e destek gösterileri sürüyor

Avustralya'nın Melbourne, Sydney, Adelaide ve Brisbane kentlerinde on binler Filistin destek gösterilerine katılarak, "ateşkes" çağrısını yineledi.

Haberler 20.11.2023 - 11:03 Son Güncelleme : 20.11.2023 - 11:22

ABC Newsun haberine göre, Filistine destek için gösterilere katılan binlerce kişi, Melbourne kentindeki Victoria Devlet Kütüphanesinden, parlamento binasına yürüdü.

Gazzede ateşkes çağrısı mesajları içeren pankartlar taşıyan göstericiler, Albanese saklanamazsın. Soykırımı destekliyorsun. sloganlarıyla Avustralya Başbakanı Anthony Albanesei de eleştirdi.

Protestolara, ABDye ait gizli belgeleri açıklamakla suçlanan Wikileaks internet sitesinin kurucusu ve Avustralya vatandaşı Julian Assangeın babası John Shipton da katıldı.

Shipton, kalabalığa seslendiği konuşmada Filistine desteğini belirterek, Orta Doğunun, Batı Asyanın üzerinde yas ve öfke bulutu, bir fırtına bulutu var. dedi.

Öte yandan, Yeni Güney Galler Eyaletinin Sydney kentindeki Hyde Parkta toplanarak, Şimdi ateşkes ve Soykırımı durdurun yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, daha sonra İsrailin Gazzeye saldırılarında yaşamını yitiren çocukların isimlerini okudu.

Güney Avustralya eyaletinin Adelaide kentinde ise göstericiler, Güney Avustralya Parlamentosu önünde toplanarak ateşkes çağrısında bulundu.

Göstericilerden biri, Lütfen ateşkes yapın. Lütfen, doğum belgesinden önce ölüm belgesi verilen bebekleri kurtarın. diye konuştu.

Queensland eyaletinin Brisbane kentinde de yaklaşık 1000 kişi Filistine destek vermek amacıyla toplandı.

İSRAİLİN GAZZEYİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailde 7 Ekimdeki saldırılarda 310dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekimden bu yana 65i Gazze içerisindeki çatışmalarda 6sı da Lübnan sınırında olmak üzere 385 İsrail askeri öldürüldü.

İsraile göre, Kassam Tugaylarının elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazzedeki hükümete göre, 7 Ekimden bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridinde en az 5 bin 500ü çocuk ve 3 bin 500ü kadın olmak üzere 13 bin kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüste de 7 Ekimden bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 214 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazzede on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Ana Sayfaya Git