Avusturya'da geçici hükümet yemin ederek göreve başladı

Avusturya’da erken seçimlerin yapılacağı eylül ayına kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümet yemin ederek göreve başladı.

Haberler 23.05.2019 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avusturyada erken seçimlerin yaplaca eylül ayna kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümet yemin ederek göreve balad.

Eski Babakan Yardmcs Heinz Christian Stracheye ait, internette yer alan Rusya ile pazarlk görüntülerinin ardndan erken seçim karar alnan ülkede, Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve Özgürlük Partisinin (FPÖ) oluturduu ar sac koalisyon hükümetinin çökmesiyle FPÖnün boaltt bakanlklara uzman ve bürokratlar getirilerek seçim hükümeti oluturuldu.

Ar sac partinin boaltt 5 bakanla, Babakan Sebastian Kurzun önerdii isimlerin getirilmesini onaylayan Cumhurbakan Alexander Van der Bellen, yeni hükümetin yemin töreninde yapt konumada, geçici hükümetin istikrar ve huzur içinde erken seçimlere gidilmesi için özveriyle çalmas gerektiini söyledi.

Babakan Sebastian Kurz da geçici hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplants öncesi yapt açklamada, Cumhurbakannn istei dorultusunda 24 saatlik bir zaman diliminde geçici hükümetin yeni üyeleri belirlenerek göreve balamalarnn salandn dile getirdi.

YEMN ÖDEREK GÖREVE BALADI

Kurz, ülkenin olaanüstü koullardan geçtiini kaydederek, Kriz içindeki bir partinin ülkeyi krize sürüklemesini engellemek için gerekli admlar atmamz gerekiyordu. dedi.

Geçici hükümetin görevinin normal bir hükümete oranla farkl olduunu ifade eden Kurz, Geçici hükümetin amac seçim gününe kadar ülkeyi istikrarl ekilde idare etmektir. diye konutu.

Buna göre, ar sac partinin önerisiyle Dileri Bakanlna getirilen Karin Kneissln dnda FPÖlü bakanlarn yerine uzman ve bürokratlar atanm oldu.

Öte yandan, meclisin en küçük grubu Liste Jetztin bavurusu dorultusunda pazartesi günü Mecliste Babakan Kurz hakknda güven oylamas yaplacak.

Avusturyada cuma günü ortaya çkan eski Babakan Yardmcs ve FPÖ Genel Bakan Heinz Christian Stracheye ait Rusya ile pazarlk görüntülerinin ardndan Strache bütün görevlerinden istifa ettiini açklam, bunun üzerine Babakan Sebastian Kurz da ar sac parti ile kurulan koalisyon hükümetinin sona erdiini ve erken seçime gidileceini duyurmutu.

Cumhurbakan Alexander Van der Bellen de seçimlerin eylülde yaplacan açklamt.

Ana Sayfaya Git