Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

ABD’nin Los Angeles kentinde yaşayan Türk Amerikan iş insanları, Batı Amerikan ve Türk Ticaret Odası (WATCH-US) tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Haberler 25.06.2018 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Los Angeles kentinde WATCH-US tarafndan düzenlenen kahvaltya Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Bakonsolosu Can Ouz, Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Ataeliinden Mine çalar ve Türk Hava Yollar Los Angeles Genel Müdür Ersen Enginin yan sra Güney Californiada bulunan ABD - Türkiye arasnda ticaret yapan Türk ve yabanc i insanlar katld.

Organizasyonun banda HA mikrofonuna konuan WATCH-US Bakan Ahmet Önerbay WATCH-USn planlarndan daha sonra bahsedeceini ancak Türkiye ile California arasnda var olan ticarete engel olmak isteyenler olduunu vurgulayarak Californiada bulunan Ermeni diasporasnn California Senatosunda sözde soykrm iddialar ile Türkiye aleyhinde ticari bir karar çkartmaya çalyor. diyerek buna kar çkmann önemini vurgulad.

Önerbay AB-1597 olarak bilinen California Senatosu yasa teklifinin uygulanmas halinde California Personel Emeklilik Fonu ve Öretmen Emeklilik Fonlar tarafndan Türkiyede devlet tahvillerine yaplm yaklak 500 milyon dolarlk bir yatrmn Türkiyeden ayrlacan açklad.

Kahvaltnn balamasnn ardndan bu sefer konuklara yönelik konuan Önerbay Bu gün burada Eylül aynn sonunda gerçekletirilecek ilk WATCH-US Türk Amerikan Ticaret Haftas etkinliinin balangc için toplandk dedi. Yapt basn açklamasnda Önerbay gerçekleecek etkinlikte Türkiye Cumhuriyetinin ilgili bakanlklarnn yan sra, Türkiyede özel sektörde bilinen birçok uluslar aras marka ile ihracatç birliklerinin katkda bulunacan ifade etti.

Gelen konuklara hitaben konuan Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Bakonsolosu Can Ouz Sizlerle tanmak ve bir arada olmak mutluluk vesilesi. Burada çok büyük bir potansiyel var. Eylül ay sonunda yaplacak bu etkinlik ile bu potansiyel daha da geliecektir dedi. Californiann Dünyada en zengin bölgelerden biri olduunu vurgulayan Ouz, sunulan frsatlarn bu tarz faaliyetler ile deerlendirilmesi gerektiini ifade etti.

Kahvaltnn ardndan gelen konuklara üzerinde nazarlk bulunan duvar süsleri hediye edildi.

Ana Sayfaya Git