Azerbaycan'da helikopter düştü

Azerbaycan'da Devlet Sınır Hizmetlerine ait askeri helikopterin uğradığı kazada çoğu rütbeli 14 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Haberler 01.12.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakü/Ankara

Azerbaycan Devlet Snr Hizmetlerinden yaplan açklamada, kazann yerel saatle 10.40 sralarnda Hz bölgesindeki Karaheybet hava eitim alannda meydana geldii bildirildi.

Devlet Snr Hizmetleri ve Basavclk üst düzey yetkililerinin olay yerine gittii, kazayla ilgili soruturma balatld belirtildi.

Kazada 1 albay, 1 yarbay, 5 binba, 4 yüzba, 2 temen ve 1 teknik çalann ehit olduu ifade edilen açklamada, 1 yarbay ve 1 yüzbann yaraland kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev, yaymlad mesajda, kazada yaamn yitiren askerlerin aile ve yaknlarna taziye dileklerinde bulundu.

Türkiyeden taziye mesaj

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, sosyal medya hesabndan yaymlad mesajnda, Bugün yaanan elim askeri helikopter kazasnda ehit olan Azerbaycanl kardelerimize Allahtan rahmet, yarallarmza acil ifalar diliyorum. Can Azerbaycan halkna ve hükümetine basal dileklerimi iletiyorum. ifadelerini kulland.

Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada da Azerbaycann Hz rayonunda Karaheybet poligonunda talim uçuu yapan bir askeri helikopterin dütüünün, kazada ehit ve yarallarn bulunduunun derin üzüntüyle örenildii kaydedildi.

Açklamada, ehitlere rahmet, yarallara da acil ifa dileinde bulunuldu.

Öte yandan, Dileri Bakanl yetkililerinden alnan bilgiye göre, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Azerbaycan Dileri Bakan Ceyhun Bayramov ile telefonda görütü.

çavuolu, mevkidana Azerbaycanda yaanan helikopter kazasnda ehit olan askerler için basal, yaralanan askerler için de geçmi olsun dileklerini iletti.

Akardan taziye telefonu

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Azerbaycanda helikopterin kaza krma uramas sonucu ehit olanlar için Azerbaycan Savunma Bakan Orgeneral Zakir Hasanov ve Devlet Snr Hizmetleri Bakan Orgeneral Elçin Guliyeve taziye dileklerini iletti.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Akar, Azerbaycan Savunma Bakan Orgeneral Hasanov ve Devlet Snr Hizmetleri Bakan Orgeneral Guliyev ile birer telefon görümesi gerçekletirdi.

Görümede Bakan Akar, Karaheybetlide düen Devlet Snr Hizmetlerine ait helikopterde ehit olanlara Allahtan rahmet, yarallara ifa dileklerini iletti.

Akar, görümede dost ve karde Azerbaycan halkna basal ve ehitlerin ailelerine sabr dileinde bulundu.

Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun ise sosyal medya hesabndan yapt paylamda, Azerbaycan Devlet Snr Hizmetlerine ait helikopterin dümesi sonucu ehit olan kardelerimize Allahtan rahmet, yarallarmza acil ifalar diliyorum. Azerbaycann acs Türkiyenin acsdr. Tüm Azerbaycanl kardelerimizin ba sa olsun. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git