Azeri mevzileri

Ermenistan’ın Azerbaycan’ın sınır kenti Tovuz’a geçen hafta yaptığı saldırının ardından gözler bölgeye çevrildi. Azerbaycan Ordusunun Tovuz sınır hattındaki mevzileri görüntülendi. Kara Kuvvetleri Albayı Abdullah Gurbani, “Ermeniler, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yeni cephe açmak ve Karabağ münakaşasında dünyayı kendilerine inandırmak amacıyla buraya saldırdılar" dedi.

Haberler 27.07.2020 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ermenistann geçtiimiz hafta Azerbaycan snrna yakn Tovuz iline saldrs sonucu 12 asker ve 1 sivilin ehit dümesi üzerine Azerbaycan ordusu alarma geçti. Snr hattndaki Azerbaycan askerlerinin elleri tetikte, gözleri Ermenistan tarafnda... Mevzide görevli Kara Kuvvetleri Albay Abdullah Gurbani snrdaki son gelimeleri ve Azerbaycan Ordusunun snrdaki mücadelesini DHAya anlatt. Ermenistan Silahl Kuvvetleri askerlerinin, Azerbaycan-Ermenistan snrnda Tovuz bölgesine saldrlar düzenleyerek Azerbaycan Ordusunun bölgelerine saldr tehdidinde bulunduunu belirten Gurbani, Bu ilk saldr deil. Onlar bundan 30 yl önce bu topraklara saldrmak istedi ve bu bölgeleri kontrol altna almaya çalmt. Hatta bizim Tovuz bölgesine yakn olan Kazak bölgesinde, 90nc yln nevruz bayram arifesinde köyümüz düman tarafndan yaklm, kent düman igaline maruz kalmt. Lakin buna bakmayarak, bu bölgenin gönüllüleri bir nefer olarak ayaa kalkm ve bu topra canlaryla, kanlaryla korudular diye konutu.

AZERBAYCAN DÜMANIN SALDIRISINA LAYIKIYLA KARILIK VERD

Son zamanlarda dünyann Azerbaycann gerçeklerini görmeye ve Azerbaycann hakl olduunu fark etmeye baladn ifade eden Albay Gurbani, Bu srada Ermeniler, Azerbaycan-Ermenistan snrnda yeni cephe açmak ve Karaba münakaasnda dünyay kendilerine inandrmak amacyla buraya saldrdlar. Ama bilmiyorlar ki onlarn karsnda günden güne güçlenen Azerbaycan askeri, Azerbaycan Ordusu var. Azerbaycan askeri, dümann saldrsna laykyla karlk verdi dedi.

ALBAYDAN CUMHURBAKANI ERDOAN VE TÜRK HALKINA TEEKKÜR

Gurbani ayrca Azerbaycann yannda olan Türk halk ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana defalarca teekkür ederek, derin minnetlerini iletti. Albay Gurbani ayrca cephe hattnda Türk-Azeri dostluu hakknda gözyalaryla iirler okuyarak Var olsun Türkiye-Azerbaycan kardelii. Bir yürekte iki can, yaasn Türkiye-Azerbaycan ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git