Azez'de Türk polisi araçları kayıt altına aldı, çalıntıları buldu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de terörden arındırılan Halep kentine bağlı Azez kasabasında, Türk polisi önemli bir çalışmaya imza attı. Bir yandan yerel polis teşkilatına eğitim veren polisler, diğer yandan da yerel halkın kullandığı tüm araçları kayıt altına alıp geçmişe dönük araştırmalarını yapmaya başladı. Bu sayede şu ana kadar Türkiye'den çalınıp, Suriye'ye getirilen 10 araç bulundu.

Haberler 10.05.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekat ile terörden arndrlan Suriyenin Halep kentine bal Azez kasabasnda Türk polisi, görev ald. Emniyet Genel Müdürlüünün farkl birimlerinde görevli polisler, burada önemli çalmalara imza att. Türk polisi, yerel polis tekilatna eitim verdi.

çALINAN ARAçLAR BULUNDU

Terör saldrlarna kar da polis yeni bir önlem ald. Suriyelilerin kulland araçlar, kayt altna alnmaya baland. Bunun için kurulan trafik tescil biriminde, kayt altna alnan araçlar bir yandan da motor ve asi numaralarndan, Türkiyeden çalnp çalnmad aratrld. Bugüne kadar bin 200 arac kayt altna alan polis, bunlardan yaklak 10 tanesinin de Türkiyeden çalnt olduunu saptad. çalnt olduu belirlenene bu araçlar, ilk olarak Öncüpnar Gümrük Kapsna getirildi. Burada gümrük ve resmi ilemleri tamamlanan araçlar daha sonra sahiplerine teslim edilmek üzere bu kez Kilis polisine teslim edildi.

4 yl önce Gaziantepten çalnd belirlenen kamyon, gümrük kapsna çarlan Erdal Kaplana teslim edildi. Aracna kavutuu için büyük sevinç yaayan Erdal Kaplan, Umudumuzu kesmitik. Artk bulunacan düünmüyordum. Polislerin telefonuyla hem aknlk, hem de sevinç yaadm. imdi bu kamyonun bakmn yaptracam dedi.

Ana Sayfaya Git