Bağdat devrede!

Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Luaybi'nin, Kerkük-Ceyhan petrol boru hattının onarılarak petrol ihracatının yeniden başlatılması talimatı verdiği bildirildi.

Haberler 11.10.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Petrol Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Petrol Bakan, Kerkük petrol boru hattnn Salahaddin ve Musul kentlerinden geçerek Türkiyenin Ceyhan limanna yaplan petrol ihracatnn yeniden balatlmas için söz konusu hattn yeniden tamir edilmesi talimat verdi. denildi.

Bakan Luaybinin Iraktaki petrol boru hattnn yeniden onarlmamas halinde ülkedeki mali ve ekonomik zorluklarn alamayacan da ifade ettii belirtildi.

PETROL HADDINI ONARIYOR

Öte yandan, Irak Petrol Bakanl Sözcüsü Asm Cihad konuyla ilgili yapt yazl açklamada, Bakan Luaybinin Kerkük, Salahaddin ve Musulda terör örgütü DEAa kar elde edilen kazanmlardan sonra ham petrolün tanmas için Kerkük-Ceyhan petrol boru hattnn yeniden onarlmas talimat verdiini aktard.

Irakn günlük 250 ila 400 bin varil petrol ihracat kapasitesini yeniden elde etmek istediini belirten Cihad, ülkenin kuzeyinden yaplan enerji ihracatna yeni imkanlar eklemek istediklerini de kaydetti.

Irak Petrol Bakan Luaybi, dün Türkiyenin Badat Büyükelçisi Fatih Yldz ile görüerek, enerji ve petrol konularyla Kerkük-Ceyhan boru hattndan petrol ihracatn ele almt.

Ana Sayfaya Git