Bab'da Türkiye'ye destek gösterisi

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ve ÖSO'nun iki sene önce terörden arındırdığı Bab ilçesinde halk, terör örgütü YPG/PKK ve Beşşar Esed rejimini protesto etti

Haberler 30.03.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyindeki Bab ilçesinde yaklak 3 bin sivil, Türkiyeye destek mesajlar vermek ve Bear Esed rejimi ile YPG/PKKy protesto etmek için bir araya geldi.

Suriyenin kuzeyinde Frat Kalkan Harekatyla terör örgütü DEAtan 23 ubat 2016da kurtarlan Bab ilçe merkezinde yaklak 3 bin sivil düzenledikleri gösteride, Türkiyenin bölge halkna yönelik yardmlarna teekkür etti.

Türkiye-Suriye kardelii ad altnda ilçe merkezinin Özgürlük Meydannda bir araya gelen, aralarnda kadn ve çocuklarn da olduu siviller, sloganlar atarak Fratn dousunu igal eden YPG/PKK aleyhinde sloganlar atarak, bu bölgenin yan sra Münbiç ve Tel Rfatn da örgütten temizlenmesi çars yapt.

ABD Devlet Bakan Donald Trumpn Golan Tepeleri üzerinde srail egemenliini tanma kararna da tepki gösteren halk, karar karsnda pasif tutum izleyen Esed rejimini Golan sraile satmakla suçlad.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türkiye bayraklarnn tand gösteride, Türklerin bölgemizdeki varlndan ancak Bearn çeteleri ve yeni akm ebbihalar rahatsz olur, Türkler bizim kardeimizdir, Sahte sakalllar ve makam sevdallar aramza giremeyecekler, Oullarmz bizi yalnz braktnda ÖSO ve Türk ordusunun kanlar birleti, Fratn dousundaki operasyonun balamasn sabrszlkla bekliyoruz. Gasp edilen evlerimize dönmek istiyoruz, Münbiçte karanln gecesi daim olmayacak, yaknda zaferin doacaktr, Kahraman Türk ordusu ve ÖSO, Afrini temizlediiniz gibi, bizim de köylerimizi PYD-PKKdan temizleyin, Golan satanlar yok olsun, yaasn Suriye, Hafz Golan satt, Bear da teslim etti yazl Arapça ve Türkçe dövizler dikkati çekti.

- Türk-Suriye kardeliine vurgu için buradayz

Babdaki gösterilere katlan Rabi Biski, AA muhabirine yapt açklamada, Frat Kalkan Harekat bölgesinin dört bir yanndan gelerek Babda bulutuk. Türkiye-Suriye kardeliine vurgu için buradayz. Türkiye ve ÖSOdan PKK igalindeki bölgelerin temizlemelerini isteyeceiz. Evlerinden göç ettirilen sivillerin yeniden köylerine dönmeleri için örgütün igaline son verdirilmesini isteyeceiz. dedi.

Biski, Golan 1963 ylnda Hafz Esed tarafndan sraile satld. Golan Suriye topradr. Önce onu satan rejimi düüreceiz. Sonra da Golan yeniden talep edeceiz. ifadelerini kulland.

El-tay Airetinden Ebu brahim El-Tavil de unlar kaydetti:

Airet ve kabileler olarak Türk kardelerimize ve milli ordumuza destek olmak için elimizden gelen her eyi yapacaz. nallah yakn zamanda topraklarmz terör örgütü PKKdan kurtulacaktr.

ABD Bakan Donald Trump, Golan Tepeleri üzerinde srailin egemenliini tanyan bakanlk kararn 25 Mart tarihinde imzalamt.

Ana Sayfaya Git