Bab'daki terör saldırısı

"Bab'daki terör saldırısının sorumlusunu yakalayıp, adaletin önüne bir an evvel çıkarmak için başta SMO güçleri, polis teşkilatıyla emniyet güçleri azami çaba gösteriyor"

Haberler 19.11.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyeli muhaliflerin kurduu Suriye Geçici Hükümeti, Babdaki terör saldrsnn sorumlusunu yakalayp adaletin önüne bir an evvel çkarmak için bata Suriye Milli Ordusu (SMO) güçleri, polis tekilat ve emniyet güçlerinin azami çaba gösterdiini açklad.

Suriye Geçici Hükümetince, Bab ilçesinde meydana gelen ve 18 sivilin hayatn kaybetmesine neden olan terör saldrsna ilikin yazl açklama yapld.

Açklamada, Babdaki terör saldr sorumlusunu yakalayp, adaletin önüne bir an evvel çkarmak için bata SMO güçleri, polis tekilatyla emniyet güçleri azami çaba gösteriyor. ifadelerine yer verildi.

Tahkikat sonucunda elde edilen verilere göre, saldrnn arkasnda terör örgütü PYD/PKKnn bulunduu bildirilen açklamada, terör saldrsnn örgütün intikam saldrlar kapsamnda olduu belirtildi.

- Saldrda, 18 sivil hayatn kaybetmiti

2 gün önce Bab ilçe merkezindeki otogarda bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldrsnda, 18 sivil hayatn kaybetmi, 27 sivil yaralanmt.

Türk güvenlik güçlerinin koordineli çalmasnda, gri renkli Hyundai Starex marka panelvan tipi minibüsün, terör örgütü YPG/PKKnn Münbiç genel sorumlusu skender (K) ile Ebu Ziyad (K) isimli terör örgütü mensuplarnca temin edildii örenilmiti.

Milli stihbarat Tekilat ve jandarma ekiplerinin gerçekletirdii ortak operasyonda, söz konusu elebalarn görevlendirdii terörist A.Ynin yakaland duyurulmutu.

Ana Sayfaya Git