Bab'ta hayat normale dönüyor

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Suriye'nin Halep'e bağlı Bab ilçesinde, hayat normale dönüyor.

Haberler 20.03.2017 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki iç sava ve terör örgütü DEAn igali sonras ehir hayatnn bitme noktasna geldii Halepin Bab ilçesinden göç etmek zorunda kalarak bata Azez, Afrin ve Münbiç gibi bölgelere gelen sivil halk, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAtan temizlenen Halepin Bab ilçesine geri dönmeye balad.

Güvenliin saland ilçede, sivil halk bir yandan evlerine dönmenin sevincini yaarken dier yandan terör örgütünün ilçede brakt tahribatlar onarmak için urayor.

Evlerine dönen halk, cadde ve sokaklardaki moloz ynlarn temizleyip ev ve i yerlerini yeniden yaanabilir hale getirmek için çalyor.

Tamirhaneler bata olmak üzere, frn, bakkal ve manav gibi baz esnafn i yerlerini açmaya baladklar ilçede, birçok esnaf da i yerlerinde hummal bir ekilde tadilat çalmalar yapyor.

Babdaki evlerine dönen Suriyeli Abdulhamid el Recep, Türk askerlerinin terör örgütü DEAtan Bab almasnn ardndan hayatn eskisi gibi normale dönmeye baladn belirterek, Türkiye geldi ve Suriyelilere çok yardm etti. Onlara çok teekkür ediyorum. nallah her ey daha iyi olur. dedi.

Hayat normale dönüyor

Halid Hachüseyin de bir hafta önce eve döndüklerini, bundan dolay çok mutlu olduklarn ifade etti.

lçeye, evlerine kavumann mutluluunu yaadklarn kaydeden Hachüseyin, bir an önce Türkiye ve dier bölgelerde yaayan Suriyelilerin hepsinin evlerine dönmesini umut ettiklerini söyledi.

Muhammed Mahmud da evlerine döndükleri için çok mutlu olduklarn dile getirerek, Ailecek ilçeye geri gelmenin sevincini yayoruz. çoluk çocuk hep beraber evimizi onarmaya çalyoruz. Türk askerlerinden Allah raz olsun, onlar nereye giderse Allah kaplarn açk etsin. diye konutu.

Ahmed Zaim de terör örgütü DEA Baba geldiinde her eylerini brakp Münbiçe kaçtklarn söyledi.

Zaim, Babn terör örgütü DEAtan temizlenmesiyle ilçedeki herkesin sevinç içerisinde evine döndüünü anlatt.

Ana Sayfaya Git