Bab'ta yaşama dönüş!

DEAŞ zülmünden kaçan ancak Bab ilçe merkezinin ele geçirilmesiyle evlerine dönen aileler, örgüte karşı büyük mücadele veren TSK ve ÖSO'ya teşekkür etti.

Haberler 01.03.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) geçen hafta Bab ilçe merkezini ele geçirmesinin ardndan evlerine dönen aileler, kendilerini terör örgütü DEA zulmünden kurtaranlara minnettar olduklarn belirtiyor.

TSK destekli ÖSO, Suriyenin Halep kentine bal Bab ilçe merkezinde terör örgütü DEAn yerletirdii mayn ve bomba düzeneklerini temizlemeye devam ederken, DEAtan kaçan baz aileler de ilçeye dönmeye balad.

lçeye dönen aileler, evlerine yeniden kavutuklar için mutluluk duyduklarn, terör örgütü DEAa kar büyük bir mücadele veren TSK ve ÖSOya da minnettar olduklarn ifade etti.

Kontrollü bir ekilde evlerine giren aileler, neredeyse harabeye dönen evlerini onarmak için çalmalara balad. ÖSO birlikleri ise ilçe merkezinde mayn ve patlayc temizliine devam ediyor. Birlikler, ilçeye dönen aileleri evlerine dikkatli bir ekilde girmeleri konusunda uyarmay ihmal etmiyor.

Yaanan çatmalar sebebiyle evlerin yan sra Bab ilçe merkezindeki Cenar Hatar Hatap Camisi de büyük zarar gördü. Terör örgütünün, bombalarna maruz kalan camiyi gezen ilçe sakinleri, caminin bu halinden büyük üzüntü duyduklarn belirtti.

- DEA, evlerimizi bombal araçlarla havaya uçurmakla tehdit etti

DEA zulmü sebebiyle kaçtklar evlerine yeniden dönmenin ve ailesiyle bir arada olmann sevincini yaadn dile getiren 8 çocuk babas Cevad Ebu Samra, AA muhabirine yaadklar zorluklar anlatt.

Bab ilçesinin youn saldrlara maruz kaldn hatrlatan Samra, çatmalardan dolay dar çkamyorduk. Komumuzdan bir miktar gda alarak bodrum katnda 10 gün kaldk. DEA militanlar kaldmz yeri örendi. Beni çok kötü dövdüler. Ailemi Meskene ehrine göndermek istediler. Meskeneye tanmak için bize araç getirdiler. Biz evimiz terk etmek istemedik. dedi.

Samra, sözlerini öyle sürdürdü:

DEA, evlerimizi terk etmemizi istedi. Terk etmeyenleri bombal araçlarla evlerini havaya uçurmakla ve sava uçaklaryla vurmakla tehdit etti. Gerçekten de DEA bomba yüklü arac buraya getirdi. Sava uça arac bombalad. Biz bodrum katna saklandmz için kurtulabildik.

Terör örgütü DEAn slam diniyle hiçbir ilgisi bulunmadn söyleyen Samra, kendilerini DEA belasndan kurtaran herkese teekkür etti.

- Türkler ehit vererek bizi DEA zulmünden kurtardlar

Bab sakinlerinden Fadi Rahman ise terör örgütü DEAn kendi saflarna katlmayanlarn yaad bölgelere havan toplaryla saldrdn belirtti. Bu saldrlarlarda yklan binalarn enkaz altnda hala cesetler olduunu ifade eden Rahman, örgütün bu cesetlerin çkarlmasna da müsaade etmediini kaydetti.

Türk ordusunun DEA karsnda ehitler verdiine de iaret eden Rahman, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana teekkür ediyorum, Türkiyeye teekkür ediyorum. Türkler ehit vererek bizi DEA zulmünden kurtard. Rejim ve DEA ayndr. kisi de halk öldürüyor. Esed ve DEA ikisi birlikte hareket ediyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git