Bağdat'tan IKBY'ye "şartlı diyalog" çağrısı

Irak Başbakanlık Basın Ofisi "IKBY, Bağdat ile ciddi diyaloğa girip Irak'ın birliğini güçlendirmek için anayasaya aykırı referandumun sonuçlarını iptal etmeli"

Haberler 03.10.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Irakl iilerin dini mercii Ali es-Sistaninin çars üzerine Badat ile müzakerelere hazr olduklarn açklad.

IKBYnin internet sitesinde yer alan açklamada, çou Kürdistan partileri temsilcileri olarak, büyük merci Ayetullah Ali es-Sistaninin çarsn memnuniyetle karlyoruz. Sistaninin diyaloa dönülmesi çars bavurduumuz yolla örtüüyor. Diyalog, Badat ve Erbil arasnda askya alnan konularn çözümünde tek yoldur. denildi.

Bu giriimin bar, toplumsal güvenlii salama ve iddet ile tehdidi bertaraf etmede önemli olduu belirtilerek, Mercinin giriiminden hareketle Irak hükümetiyle direkt ve ciddi müzakerelere hazr olduumuzu duyuruyoruz. ifadesine yer verildi.

Sistani referandum sonras yaymlad mesajnda, Ülkenin bölünmesine yönelik giriimler ve kuzeyinin koparlmasndan üzüntü duyuyoruz. Krizin çözümü için herkes anayasaya geri dönsün ve Federal Mahkemenin kararna uysun ifadelerini kullanmt.

Irak merkezi yönetimi de bu sabah yapt açkklamayla, IKBYden Badat ile diyaloa geçebilmesi için referandum sonuçlarn iptal etmesini istedi.

BADATTAN GELEN ART

Irak merkezi yönetimi, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden (IKBY) Badat ile diyaloa geçebilmesi için referandum sonuçlarn iptal etmesini istedi.

Irak Babakanlk Basn Ofisinden yaplan yazl açklamada, IKBY, Badat ile ciddi diyaloa girip Irakn birliini güçlendirmek için anayasaya aykr referandumun sonuçlarn iptal etmeli. denildi.

Açklamada ayrca IKBYye ele geçirdii bölgelerde provokasyona son vermesi, anayasa ve federal mahkemenin kararlarna uymas çars yapld.

Ana Sayfaya Git