Bakan Akar: Ermenistan, işlediği suçların hesabını verecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan, işlediği suçların hesabını Azerbaycan ordusu önünde verdiği gibi tarih ve uluslararası hukuk önünde mutlaka verecektir" dedi.

Haberler 26.10.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeden Pakistana ihraç edilen MLGEM korvetlerinin 3üncüsü Karaçide düzenlenen törenle kzaa konuldu. Törene Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ve Pakistan Savunma Üretim Bakan Zubaida Jalal Khan da katld. Törende konuan Bakan Akar, Pakistan Silahl Kuvvetleri için ina edilen MLGEM korvet projesinin bir aamasnn daha hayata geçirildii bugün de dost ve karde Pakistanda olmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ile Pakistan arasndaki ilikilerin, devletler arasndaki sradan ilikilere hiç benzemeyen kendine özgü bir yapya sahip olduunu vurgulayan Bakan Akar, iki ülke arasnda tarihi, köklü, kadim dostluk ve kardelik balar bulunduunu belirtti.

TÜRKYE, KEMR KONUSUNDA PAKSTANIN YANINDA

Her alanda yakn i birlii içinde hareket eden Türkiye ve Pakistan arasndaki ilikilerin, mükemmel ve örnek bir seviyede olduunu dile getiren Bakan Akar, unlar söyledi:

Pakistan halknn milli mücadelemiz srasnda bizlere verdii destek gönlümüzde ve zihinlerimizde silinmez bir yer edinmitir. Türk milletini yalnz brakmayan, kederde ve kvançta daima bir ve beraber olduumuz Pakistanl kardelerimizin fedakrlklarn asla unutmayacaz. Bugün de ayn ekilde Azerbaycan Türkünün yannda olduunuzu görmek, bizler için çok anlaml ve kymetlidir. Türkiye de Pakistann hakl davas Kemir konusunda her zaman Pakistanl kardelerinin yannda oldu, bundan sonra da yannda olmaya devam edecektir.

ERMENSTAN, HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Bölgenin ve slam corafyasnn zor bir dönemden geçtiini belirten Bakan Akar, öyle konutu:

Srf Müslüman olduu için slam corafyasnda yaanan insani trajediler görmezden geliniyor, insan haklar konusunda ikiyüzlü bir tutum sergileniyor. Etrafmzn kriz alanlar ile çevrildii böyle hassas bir süreçte, tarih ve medeniyetimizin omuzlarmza yükledii sorumluluk büyük. Bu sorumluluk gerei Pakistan ve Türkiye bölgemizdeki ve dünyadaki insani trajedileri görmezden gelmedi, u anda Azerbaycanda yaanan gelimeler karsnda baz ülkeler gibi kör, sar ve dilsiz olmad. Burada bir kez daha ifade etmek istiyorum ki Azerbaycann 30 yldr Ermenistan igalindeki öz topraklarn kazanmak için giritii mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Sava ve insanlk suçu ileyen Ermenistan, iledii suçlarn hesabn Azerbaycan ordusu önünde verdii gibi tarih ve uluslararas hukuk önünde mutlaka verecektir. Uluslararas mekanizmalar da Ermenistann daha fazla sivil masum insan katledilmesinin artk kalc bar, huzur ve istikrarn Ermenistann igal ettii Azerbaycann öz topraklarndan çekilmesiyle salanacan anlamaldr. Bu duygular paylaan ve hakl davasnda Azerbaycann yannda olan Pakistan halkna, buradan bir kez daha ükranlarmz sunuyoruz.

ÜLKELERMZ ADINA BÜYÜK VE ÖNEML KAZANIM

Tüm yaananlarn slam corafyasnn güçlü, bir ve beraber olmaya ihtiyac olduunu bir kez daha gösterdiini vurgulayan Bakan Akar, güçlü savunma sanayine, etkin ve caydrc bir orduya sahip olunmasnn önemine deindi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderlik, tevik ve destekleriyle bata savunma sanayi olmak üzere hemen her alanda Türkiyenin önemli atlmlar yaptn, büyük baarlar elde ettiini bildiren Bakan Akar, savunma alannda yerlilik ve millilik orannn yüzde 70lerin üzerine çktn söyledi.

Bakan Akar, Türk savunma sanayi irketlerinin uluslararas pazarda adndan skça söz ettirdiini, dünyann önde gelen ilk 100 savunma kuruluu arasnda 7 Türk firmasnn yer aldn belirterek, Tasarmdan üretime savunma sanayimizin elde ettii tecrübeyi Pakistanl kardelerimizle paylamak, ülkelerimiz adna büyük ve önemli bir kazanm olacaktr dedi.

Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin Türk Silahl Kuvvetlerine üstün bir hareket kabiliyeti kazandrdn belirten Bakan Akar, son teknoloji ürünü MLGEM gemilerinin de ayn ekilde Pakistan Silahl Kuvvetlerinin gücüne güç katacan kaydetti.

Konumalarn sonunda gemi, bakanlar Akar ve Khann dümeye basmasnn ardndan kzaa konuldu. Yaplan duann ardndan sertifikalar imzalayan bakanlar, fotoraf çekimine katld.

Ana Sayfaya Git