Bakan Akar: Planlandığı şekilde gerçekleşecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilerin S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin gelişine ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberler 13.07.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Akar, uzun yllardan bu yana uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi tedariki için çalmalarn sürdüünü belirterek, Bu konuda belirlediimiz baz ilkeler var. Bu ilkeler dorultusunda çin, Rusya, ABD, Fransa ile görümelerimiz oldu. Bu görümeler sonrasnda gördük ki ilkelerimize en uyum salayan ülke Rusya oldu. Bunun için de Nisan 2017de bir sözleme imzaland. O sözleme çerçevesinde çalmalar sürdürüldü. Bugün sabah saatlerinden itibaren toplam üç uçak Mürted bölgesine inmek suretiyle söz konusu sistemlerin parçalarn tamaya baladlar, bu bir süreç. Önümüzdeki günlerde bu süreç devam edecek. Bu sürece bal olarak çalmalarmzn tamamlanacan, planland ekilde gerçekleeceini görüyoruz dedi.

Planl faaliyetlerde herhangi bir sorun görmediklerini vurgulayan Bakan Akar, Planl faaliyetlerimize paralel olarak ayn zamanda personelimizin de hem kurulum hem iletim anlamnda eitimleri de Türkiyede, Rusyada sürmektedir. Bu önümüzdeki günlerde de devam edecektir diye konutu.

BUGÜN 3 UçAK PLANLIYDI

Bakan Akar, S-400 sistemine ait parçalarn teslimine ilikin bugünkü faaliyetlerin sona erdiini de söyleyerek, Bugün 3 uçak planlyd. Planl uçaklarn tamam geldi ve bugünkü faaliyetler tamamland. Önümüzdeki günlerde bu süreç devam edecek dedi.

PATRIOTLARIN TEDARKN DEERLENDRYORUZ

Belirledikleri kriterler çerçevesinde tedarik faaliyetlerini balattklarna iaret eden Bakan Akar, u anda yine Patriot konusunda da görümelerimiz devam etmektedir. Bu kriterlere uyum saland sürece tabii ki ihtiyacmz olan uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi olarak Patriotlarn tedarikini de deerlendiriyoruz. Bu konuda ilgili kurumlarmz, arkadalarmz çalmalarn youn bir ekilde sürdürmektedirler diye konutu.

Ana Sayfaya Git