Bakan Akar: Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Başladığımız faaliyeti inşallah alnımızın akıyla başarıyla tamamlayacağız. Harekat planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Haberler 12.10.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüzün katlmyla deerlendirme toplants düzenledi. Bakan Akar, Bar Pnar Harekat alanndan gelen anlk görüntüler eliinde deerlendirmeler yapt, talimatlar verdi. Akar, operasyon bölgesinde alnabilecek bütün tedbirlerin alndn kayderek, Hedefimizin Fratn dousunda DEA, PKK/PYD-YPG bata olmak üzere teröristlerin varln sonlandrmak ve burada bir bar koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardelerimizin kendi topraklarna, evlerine dönmelerini salamaktr eklinde konutu.

HER TÜRLÜ HASSASYET GÖSTERLMEKTEDR

Bar Pnar Harekatnn, BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan Meru Müdafaa Hakk, Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar ve BMGKnin terörle mücadeleye yönelik kararlar çerçevesinde yürütüldüünü anlatan Bakan Akar, Harekatn planlama ve icrasnda sadece teröristler ile bunlara ait barnak, snak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alnmaktadr. Sivil, masum kiilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yaplar, altyap tesisleri ile bölgede bulunmas muhtemel dost, müttefik ülke unsurlarnn ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir deerlendirmesinde bulundu.

BALADIIMIZ FAALYET ALNIMIZIN AKIYLA TAMAMLAYACAIZ

Türkiyenin DEAa kar göüs göüse çarpan tek NATO ve koalisyon ülkesi olduunun altn çizen Bakan Akar, Frat Kalkan Harekat ile 3 binden fazla DEAlnn etkisiz hale getirdiini anmsatt. Akar, Bar Plan Harekatnn planland ekilde baaryla devam ettiini belirterek, Sadece ülkemizin ve milletimizin güvenliine deil, ayn zamanda bölgede yaayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar ve Yezidiler, Keldaniler gibi dier dini ve etnik gruplarn da güvenliine çok büyük önem atfediyoruz. Baladmz faaliyeti inallah alnmzn akyla baaryla tamamlayacaz. Harekat planladmz ekilde baaryla devam ediyor. u ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git