Bakan Akar ve komutanlar sınır hattında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK’nin komuta kademesi, Suriye sınırındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Sınır birlik komutanları ile bir araya gelen Akar, çeşitli talimatlar verdi.

Haberler 19.07.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ve TSKnin komuta kademesi, Suriye snrnn sfr noktasndaki birliklerde incelemelerde bulundu, Boynuyoun ve Apaydn Geçici Barnma merkezlerini ziyaret ederek Suriyelilerle sohbet etti.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Suriye snrndaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Snr birlik komutanlar ile bir araya gelen, onlara çeitli talimatlar veren Bakan Akar, inceleme ve denetlemeleri kapsamnda Altnözü ilçesindeki Kygören Hudut Karakoluna gitti. Karakol komutannn verdii hudut tekmilinin ardndan tören mangas ile karlanan Bakan Akar, karakoldaki nöbet kulesine de çkt. Faaliyetlere ilikin brifing alan Bakan Akar, bölgeyi inceledi, emirler verdi. Askerle sohbet eden Bakan Akar ve TSKnin komuta kademesi öle yemeini de Mehmetçik ile karavanadan yedi.

- Suriyelilerden youn ilgi

Akar ve komutanlar, buradaki incelemelerinin ardndan Boynuyoun Geçici Barnma Merkezine geçti. çalmalara ilikin brifing alan Bakan Akar, salanan hizmetleri de yerinde inceledi.

Önce salk merkezini gezen Akar ve komutanlar, ardndan yetim merkezine geçti. Verilen eitime ilikin bilgi alan Bakan Akar, çocuklarla sohbet ederek onlara çikolata ikram etti. Anaokulundaki çocuklar da seven Bakan Akar, kamptaki Suriyelilerle de görütü.

Suriyeliler, gösterilen misafirperverlikten dolay Bakan Akara teekkür ederken, Akar da Bir an önce bölgede huzuru ve sükunu salayacaz, herkesin çoluu, çocuuyla evine rahat ve huzur içinde dönmesini ve yaamasn salayacaz. dedi.

Bakan Akar ve TSKnin komuta kademesi, daha sonra Apaydn Geçici Barnma Merkezine geçerek buradaki çalmalara ilikin bilgi ald, merkezde kalan Suriyelilerle sohbet etti. Sevgi gösterilerinde bulunan merkezdekiler, Akara Sizi çok seviyoruz diye seslendi.

Bakan Akar ve TSKnin komuta kademesi daha sonra Hatay Valiliini de ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git