Bakan Akar'ın ziyareti, Irak Türkmenleri için moral kaynağı oldu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Irak'taki temasları kapsamında ITC'ye gerçekleştirdiği ziyaretinin hem manevi hem de siyasi açıdan çok önemli olduğunu belirterek, Irak Türkmenleri için moral kaynağı olduğunu söyledi.

Haberler 23.01.2021 - 02:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkmen Bakan Maruf, Akarn beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Gülerin de yer ald heyet ile Badat ve Erbilde gerçekletirdii youn temaslarnn Türkmenler için önemini AA muhabirine deerlendirdi.

Bakan Akara ITC Erbil l Bakanln ziyaret etmesinden dolay Irak Türkmenleri adna ükranlarn ileten Maruf, bu ziyaretin hem manevi ve siyasi hem de zamanlama açsndan Irak Türkmenleri için önemli olduunu kaydetti.

Maruf, Akarn Irak Türkmenleriyle bir araya gelmesinin kendileri için moral kayna olduunu vurgulayarak, Irak Türkmenlerinin bu tarz ziyaretlere her zaman ihtiyac olduunu söyledi.

AKAR LE TÜRKMENLERN ETM VE KÜLTÜR KONULARI GÖRÜÜLDÜ

Daha önce Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun da Irak ziyaretleri kapsamnda ITC merkezini ziyaret ettiini hatrlatan Maruf, Akarn ziyaretine ilikin, Türkmenler olarak çok sevindik. Sadece Erbilde deil, bütün Irakta yaayan Türkmenler gerçekten ITCye ziyaret yaplmasndan dolay sevindi ve mutlu oldular. Biz bu ziyaretle ilgili bütün taraflardan olumlu destek aldk. diye konutu.

Maruf, Akarn ITCye ziyaretinin, bütün Iraktaki Türkmenlere destek olmas anlamna da geldiine iaret ederek, Akar ile görümeleri srasnda, Irakl Türkmenlerin siyasi, kültürel ve eitim durumlarnn konuulduunu ve Akarn kendilerine eitim ve kültür çalmalaryla ilgili baz tavsiyelerde bulunduunu aktard.

SNCAR KONUSUNDA ERBL, BADAT VE ANKARA ARASINDA BRL GEREKL

Akarn Iraktaki ziyaretlerinde Sincar meselesinin de gündeme geldiini hatrlatan Maruf, Sincarda biliyorsunuz bugün yasa d birçok silahl gruplar var. Özellikle o bölgede olan PKKnn varl bütün taraflara bir tehdit oluturuyor. Bu yasa d gruplarn veya yasa d bu silahl güçlerin bir an evvel orada sonlandrlmas ve normalleme süreci balamas gerekir. eklinde konutu.

Badat ve Erbil arasnda 9 Ekimde imzalanan ve terör örgütü PKKnn Sincardaki varln sonlandracak anlamay anmsatan Maruf, Irak hükümetinin Sincar bölgesinde bu anlamay uygulamas gerektiinin altn çizdi.

Türkmen Bakan, Bugün Erbil, Badat ve Ankara arasnda i birlii gereklidir. Birlikte hareket edilmesi çok önemlidir. çünkü orada olan yasa d gruplar sadece bir tarafa tehdit deil; Irak, Irak Kürdistan Bölgesi, Türkiye Cumhuriyeti ve snr bölgelerinin hepsini tehdit ediyor. O yüzden Sincar konusunda birlikte hareket etme ve i birlii önemlidir. ifadelerini kulland.

TÜRKYE HER ZAMAN BARIA DESTEK VERD

Irak Türkmenleri olarak, her zaman Türkiye ile Irak ve IKBY arasndaki ilikileri desteklediklerine dikkati çeken Maruf, Türkiyenin hem Irak hem bölge hem de Orta Dou için önemli bir ülke olduunu ve her zaman mazlum insanlarn yannda durduunu vurgulad.

Türkiyenin her zaman bara destek verdiini belirten Maruf, Türkiye zor artlar altnda olan insanlara, etnik gruplara hiçbir ayrm yapmadan destek vermitir. Bu da bizim için önemlidir. Burada yaayan halk için de önemlidir. dedi.

Maruf, Türkmenlerin her zaman bartan yana olduunu ve diyalog yoluyla haklarn elde etmeye çaltklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git