Bakan Çavuşoğlu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ı ziyaret edecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mekvidaşı Muhammed El Hekim ile Irak’ta görüştü. Görüşmenin ardından Irak Dışişleri Bakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, "Bu yılın sonuna doğru Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 4'üncü Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantımızı gerçekleştirmek üzere Irak'ı ziyaret edecek" dedi.

Haberler 29.04.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan çavuolu, Irakta bulunmaktan dolay memnuniyetini dile getirirken; mevkida El Hekim ile Türkiye ve Irak arasndaki ilikileri ele aldklarn ve bölgesel konularda fikir alveriinde bulunduklarn belirtti. çavuolu, ikili ilikileri gelitirme konusunda birlikte çalmaya devam edeceklerini belirtirken; Irak Cumhurbakan Berhem Salihin Ankaraya yapt ziyareti sonucunda alnan kararlarn uygulanmas konusunda birlikte çaltklarn belirtti.

çAVUOLU TEMASLARI

Irak Babakan Adil Abdulmehdiyi Türkiyede misafir etmekten memnuniyet duyacaklarn belirten çavuulu, Ayrca, bu yln sonuna doru Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan da 4üncü Yüksek Düzeyli Stratejik birlii Konseyi Toplantmz da gerçekletirmek üzere Irak ziyaret edecek. Bu ziyaretlerin ön hazrlklarn bugün kardeim Hekim ile yapm bulunmaktayz dedi ve Irak ile Türkiye arasndaki görülerin örtütüünü belirtti.

Kazakistann bakenti Nur Sultanda yaplan 12. Garantörler Toplantsnda, Lübnan ve Irakn gözlemci ülke olarak davet edilmesi kararn aldklarn söylerken; Irakn Suriye konusunda yapc bir rol oynayaca temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git