Bakan Işık'tan 'İncirlik Üssü' açıklaması

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, "ABD atacağı her adımda, kendi iç kamuoyunun nabzını nasıl dikkate almak zorundaysa Türkiye de dikkate almak zorunda. Bu, bugünden yarına İncirlik Üssü kapatılacak, anlamına gelmiyor. İncirlik Üssü, bir NATO üssü değildir. Yetki, Türkiye'dedir" dedi.

Haberler 07.01.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Ik, Habertürk TVde gündeme ilikin sorular yantlad. Türkiyenin müttefiklerinden beklentisinin, Türkiyeye kar açk ve samimi davranlmas olduunu belirten Ik, ABD, bizim NATOda müttefikimiz. Müttefiklik ilikisinin temeli açklk ve samimiyet olmal. Eer açkla ve samimiyete dayanmayan bir müttefiklik ilikisi varsa bu ilikiyi sürdürmek zorlar. Sonuçta Türkiye, demokratik bir ülke. ABD ataca her admda kendi iç kamuoyunun nabzn nasl dikkate almak zorundaysa Türkiye de bunu dikkate almak zorunda. Dolaysyla burada müttefiklerimizden beklentimiz Türkiyeye kar açk ve samimi olmalar. Bu, bugünden yarna ncirlik Üssü kapatlacak, anlamna gelmiyor diye konutu.

SONUç ALINAMAZSA TÜRKYE, HER TÜRLÜ HTMAL DEERLENDRR

ncirlik Üssündeki koalisyon güçlerinin varlna ilikin Bakan Ik, ncirlik Üssü, bir NATO üssü deildir. Türkiyenin izniyle orada bulunuyorlar. Türkiye, bu noktada ABD ile de dier koalisyon ülkeleriyle de görümelerini sürdürüyor. Türkiyenin çkarlarn tehdit eder bir noktada eer olaylar cereyan eder de bu görümelerden bir sonuç alnamazsa o zaman Türkiye, her türlü ihtimali deerlendirir. ncirlikteki koalisyon güçlerinin varl, DEAla mücadelenin dnda baka bir amaca yönelik bulunduruluyor kanaati oluursa elbette gerei yaplr. u anda bunu söylemek için çok erken. Biz bir ittifak içerisindeyiz. Bu ittifak içerisinde de var olan sorunlarn birinci öncelikte konuarak, çözmek durumundayz dedi.

YETK, SON KARAR TÜRKYEDEDR

ncirlik Üssünde yetkinin Türkiyede olduunu vurgulayan Milli Savunma Bakan Ik, öyle konutu: Bizler bakan düzeyinde muhataplarmzla konuuyoruz. Askerlerimiz askerlerle konuuyor. Baz olumlu admlar da atld. Bu görümelerin hiçbirisi sonuç vermedi, dersek bu da hakszlk olur. Bu görümelerin olumlu sonuçlar da yansyor; ama bu bizim arzu ettiimiz hzda ve ebatta deil. u anda youn bir görüme trafii var. Ümit ederiz ki bu görüme trafiinde artk sonuç alrz. Sonuca yönelik admlar görürüz. Adm atlmayan görümenin hiçbir itibar da olmuyor. Güvenilirlik açsndan ciddi sorgulanyor. u anda görümeler devam ediyor. Sorunlarmz biz bütün açklyla ortaya koyuyoruz. ABDden ve dier koalisyon ülkelerinden de bu konuda samimiyet bekliyoruz. u anda görümeleri sürdürüyoruz, sonuna kadar da görümeleri sürdüreceiz. Yetki, Türkiyededir. Bu konudaki son karar Türkiyenin karardr. Gerektiinde nihai karar vereceimizden kimsenin kukusu olmasn

BEDELL ASKERLK AçIKLAMASI: GÜNDEMMZDE YOK

Bakan Ik, ayrca bedelli askerlikle ilgili Ksa ve orta vadede gündemimizde yok. Terörle mücadele ediyoruz. Bir tarafta canlarn hiçe sayarak vatani görevlerini yapan askerler varken, bedelli askerlii konumamz mümkün deil. artlar deiirse bir ey diyemem dedi.

Ana Sayfaya Git