Barış Pınarı Harekatı'nda dini ve tarihi yapı hassasiyeti

"Askerlerimiz tüm etnik ve dini yapılar ile yakından ilgilenmekte, tüm ihtiyaçların giderilmesi için de her türlü gayret sarf edilmektedir"

Haberler 05.11.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanlnca, Bar Pnar Harekatnda sivillere, tarihi, dini yaplara, çevreye zarar verilmedii, Tel Abyad ve Rasulayndaki kiliselerin harekattan etkilenmedii bildirildi.

Bakanlktan yaplan açklamada, harekat balamadan önce Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) sivilleri, tarihi, kültüre ve dini yaplar hedef almayaca ve çevreye zarar vermeyeceinin belirtildii hatrlatld.

Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekatlarnda olduu gibi Bar Pnar Harekatnn icrasnda da operasyonlarn gecikmesi pahasna bu prensiplerden asla taviz verilmedii vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

BÜYÜK HASSASYET GÖZETLYOR

Terör örgütü PKK/YPG ve destekçileri daha harekat balamadan Kürt kardelerimizi yok edeceimizi, Hristiyanlar bata olmak üzere dier etnik ve dini gruplarn hedef alnaca yalann ortaya atm, kendi iledikleri insanlk suçlarn ise tüm dünyadan gizlemeye gayretine girmilerdir. Ancak Bar Pnar Harekatnda TSK tarafndan terör örgütü PKK/YPG ve destekçilerinin maskesi bir kez daha düürülmü, terör örgütünün Tel Abyadda bir kiliseyi havan mevzisi yapt, baz kiliselere terörist ba Abdullah Öcalann posterlerini ast ortaya çkarlmt. Bugün ise Tel Abyad ve Rasulaynda bulunan Kiliselerin fotoraflarna bakldnda Bar Pnar Harekatnda hiçbir ekilde zarar görmedikleri apaçk görülmektedir. Bölgede bulunan askerlerimiz tüm etnik ve dini yaplar ile yakndan ilgilenmekte, harekat öncesinden beri hasl olan ihtiyaçlar da dahil olmak üzere tamamnn giderilmesi için de her türlü gayret sarf edilmektedir.

Ana Sayfaya Git