Barzani: Artık Kürdistan'ın bağımsızlık anahtarı elimizdedir

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de gerçekleştirdikleri bağımsızlık referandumu ile bağımsızlık anahtarını ellerine aldıklarını belirterek, "Bir gün bu anahtar ile bağımsız Kürdistanın kapısını açacağız" dedi.

Haberler 15.12.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

- Avestakurd adl internet sitesine konuan Barzani, 25 Eylülde gerçekletirdikleri bamszlk referandumu ve ardndan ortaya çkan gelimelerle ilgili açklamalarda bulundu. Barzani, öyle dedi:

BAIMSIZLIK ANAHTARI

Kürdistan var, bizim vatanmzdr kimse bunu inkar edemez. Evimiz vard ama, anahtar bakalarnn elindeydi. Evinin önüne gidip bekliyordun, içeri giremiyordun. 25 Eylülde yaptmz bamszlk referandumu ile biz evimizin anahtarn aldk. Bu anahtar elimizde kaldkça bir gün bu anahtar ile bamsz Kürdistann kapsn açacaz.

IKBY eski Bakan Barzani, referanduma giderken her eyi göze aldklarn ancak arkadan vurulmay tahmin etmediklerini ve uradklar ihanet ile sarsldklarn söyledi. Yaananlardan sonra toparlandklarn ve yeniden aya kalktklarn söyleyen Barzani, Bakanlk benim için önemli deil. Önemli olan Pemerge olmaktr. Ben daha öncede imdi de Pemergeyim bu bana yeter. Er ya da geç Kürdistan bamsz olacaktr diye konutu

Ana Sayfaya Git