Barzani: Bağımsızlığımız için bedeller ödemeye hazırız

IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül'de yapacakları bağımsızlık referandumunun tüm halkın kararı olduğunu belirterek, "Hiçkimse bizi bağımsızlık ile ödüllendirmeyecek. Biz 100 yıldır bağımsızlığımız için mücadele ediyor ve bekliyoruz. Bağımsızlığımız için bedeller ödemeye hazırız" dedi.

Haberler 14.09.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylülde yapaca bamszlk referandumu kapsamnda Akre ilçesinde düzenlenen enlikte konuan Bölgesel Kürt Yönetimi Bakan Mesut Barzani, referandumla ilgili görülerini aktard.

BARZAN BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

Kürt sitelerinde yer alan habere göre Barzani, referandum kararnn ulusal ve tarihi bir karar olduunu, bütün çabalarna ramen neden Irakla baarl bir birliktelik yaanmad sorusunu herkesin sormas gerektiini belirterek, çünkü Irakta geçmi akliyet söz konusudur. Irak ortaklk kabul edecek bir akliyete sahip deil. Referandumun ertelenmesini isteyenler kayda deer bir alternatif sunmuyor. Bunca ac ve kederin ardndan Kürdistan halk kendi kaderini tayin etmek istiyor dedi.

100 YILDIR BEKLYORUZ

Mesut Barzani, 100 yldr beklediklerini, kendilerine Bekleyin diyenlerin ajandasnda hiçbir zaman doru zaman olmadn ifade ederek, Kürdistan halknn kaderini tayin etme vakti gelmitir. Referandum tüm Kürdistan halknn karardr. Hiç kimse bizi bamszlk ile ödüllendirmeyecek. Biz 100 yldr bamszlmz için mücadele ediyor ve bekliyoruz. Bamszlmz için bedeller ödemeye hazrz diye konutu.

Ana Sayfaya Git