Barzani Reddetti!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Ulaştırma Bakanı Mevlüd Bavemurad, Bağdat hükümetinin bölgedeki havalimanlarının kendilerine teslim edilmesi talebini kabul etmediklerini belirterek, aksi durumda birçok vatandaşın olumsuz etkileneceğini belirtti.

Haberler 28.09.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bavemurad, Badatn 72 saat içerisinde Erbil ve Süleymaniye Uluslararas Havalimanlarnn merkezi hükümete teslim edilmesi çarsyla ilgili basn mensuplarna açklama yapt.

Erbil ve Süleymaniye Havalimanlarnn, IKBYye ait olduunu ve çalmaya devam edeceini belirten Bavemurad, karar kabul etmedikleri gibi doru da bulmadklarn ifade etti.

Havalimanlarnn kapatlmas halinde birçok vatandan bundan olumsuz etkileneceini dile getiren Bavemurad, Bu karardan dolay birçok hasta, öenci, diasporada yaayan vatanda, bölgedeki diplomatlar ve Birlemi Milletler (BM) çalanlar kötü bir ekilde etkilenecektir. uyarsnda bulundu.

HAVALMANI TESLM EDLMEZ

IKBYnin gayrimeru bamszlk referandumu düzenlemesinden dolay halkn cezalandrlmak istendiini savunan Bavemurad, böylesi bir durumdan kimsenin netice alamayacan, havalimanlarnn siyasi meselelere kartrlmamas gerektiini kaydetti.

Bavemurad, Umarz havalimanlar kapanmaz ve böyle bir durum da yaanmaz. dedi.

Bunun yannda Erbil Uluslararas Havaliman Müdürü Telar Fayek ise Badatn alm olduu kararn hem yanl hem de yasalara aykr olduunu iddia etti.

Fayek, unlar kaydetti:

Bu kararn uygulamaya konulaca kanaatinde deiliz. Eer uygulansa dahi çok uzun sürmez. Bu havaliman sadece yolcu tamacl için deil Birlemi Milletlerin Suriyeye insani yardmlar için de kullanlyor.

Ana Sayfaya Git