Barzani'den Kürt siyasi partilere "Bağdat'ta birlik" çağrısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürt siyasi partilerin, Bağdat'ta kurulacak yeni koalisyon hükümeti görüşmelerine birlikte katılmaları çağrısı yaptı

Haberler 30.08.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Neçirvan Barzani, Kürt siyasi partilere, Badatta devam eden hükümet kurma görümelerine birlikte katlma çarsnda bulundu.

Barzani, IKBYde yer alan Erbil kentinde, Kürdistan slami Birlik Partisi (Yekgirtu) lideri Salahaddin Bahaddin ile bir araya geldi.

Görümenin ardndan yapt açklamada Barzani, IKBYdeki siyasi partilere, kurulacak yeni koalisyon hükümeti görümelerine birlikte katlma çarsnda bulundu.

Barzani, Kazanmlarmz için IKBYdeki siyasi partilerin Badatta ortak bir anlay sergilemesi gerekir. Tüm taraflarla oturarak IKBY ve halknn çkarlar için beraber çalmay arzu ediyoruz. ifadelerini kulland.

BRLK çARISI YAPILDI

Kürt partilerin tek ve ortak bir heyetle görümelere katlmalarn istediklerini, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliinin (KYB) tek bir heyet eklinde yakn bir zamanda Badatta görümeler gerçekletireceini söyleyen Barzani, Bugün beraber Badata gitmesek bile ortak bir anlaymz olsun ve beraber çalalm. dedi.

Barzani, 30 Eylülde yaplmas planlanan IKBY milletvekili seçimlerinin ertelenecei yönündeki iddialara ilikin de Kimse resmi olarak seçimlerin ertelenmesi talebinde bulunmad. diye konutu.

Salahaddin Bahaddin de Kürtlerin Badattaki görümelere kaç heyetle gittiinin önemli olmad görüünü belirterek unlar kaydetti:

Önemli olan orada tek anlaymzn olmasdr. Görümede (Barzani ile) projelerimizin birletirilmesini tarttk. Eer bir sonuca varrsak tek veya iki heyetle katlmamz konusunu zaman gelince konuuruz.

Ana Sayfaya Git