Barzani'den yazılı açıklama geldi

Başbakan Neçirvan Barzani, Iraklı güçlerin Kerkük çevresindeki hareketliliği üzerine açıklama yaptı.

Haberler 14.10.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sayn Irak Babakan ve Silahl Kuvvetler Bakomutan Haydar Abadinin 10 Ekim 2017de bir basn toplantsnda ordu ve Hadi abinin pemerge ve Kürdistana kar askeri bir saldr balataca tehdidinden sonra birkaç gündür Pemerge Güçlerine yönelik saldr amacyla Hadi abi ve Irak ordusu, Musul çevresinden Kerkük ve Hanekin çevresine kadar güç yna yapyor.

YARDIM çARISI STED

Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak; Sayn Ayetullah Seyid Ali Sistaniden, Irakl tüm taraflardan, bütün sivil ve bar yanls örgütlerden, Birlemi Milletler (BM), ABD, Avrupa Birlii, DEAla mücadele koalisyonuna üye ülkeler, BM Güvenlik Konseyi ve komu ülkelerden, acilen rol oynayp bölgenin yeni bir savaa sürüklenmesine engel olmasn istiyoruz. Ne Irakl güçlerin ne de baka bir gücün böyle bir savaa mahal vermemesini istiyoruz. çünkü sonuçlar hem Irakn iç durumu hem de bölge için kötü olur ve DEA ile dier terör örgütlerinin bölgede güçlenmesine zemin salar.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak; bütün sorunlarn gerçekçi çözümü için yaplacak temel görümelere hazr olduumuzu bildiriyoruz. Yaanacak her çatma ve olumsuz sonucun da sorumlusunun Sayn Silahl Kuvvetler Bakomutan Haydar Abadinin olduunu bildiriyoruz.

Ana Sayfaya Git