Batı Şeria'da köyleri basan Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin mülklerine zarar verdi

Yahudi yerleşimciler, işgal altındaki Batı Şeria'da bazı köylere baskın düzenleyerek Filistinlilerin evlerine ateş açtı, mülklerine zarar verdi.

Haberler 18.12.2021 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramallah

Bat eriann kuzeyindeki Nablusa bal Burka Köyü Yerel Meclis Bakan Cihad Salah, AA muhabirine yapt açklamada, onlarca Yahudi yerleimcinin köye baskn düzenleyerek Filistinlilerin evlerine ate açtn, saçtan yaplma bir barakay atee verdiini, tala baz evlerin camlarn krdn söyledi.

Köyün bat giriindeki yerleimci saldrsnn bölge sakinlerince püskürtüldüünü belirten Salah, srail askerlerinin ise bölgede toplanan Filistinlilere göz yaartc gazla müdahale ettiini aktard.

Salah, baz Filistinlilerin müdahale srasnda atlan gazdan etkilendiini ifade etti.

Filistin resmi ajans WAFAya göre, Yahudi yerleimciler Nablusun kuzeyindeki Sebestiye beldesine de baskn düzenledi.

Yerleimciler, beldenin giriine yakn bölgede bulunan bir oto tamirhanesi ile Filistinlilere ait araçlara zarar verdi.

srail Kamu Yayn Kuruluu (KAN), dün, Nablus kenti yaknlarndaki yasa d Homesh yerleim birimi civarnda, Yahudi yerleimcilerin bulunduu araca yoldan geçen baka bir araçtan ate açldn olayda bir Yahudi yerleimcinin öldüünü, 2 kiinin de yaralandn bildirmiti.

Yahudi yerleimciler, sabah saatlerde de Filistinli bir ailenin evine saldrm, ev sahibini darbetmiti. Saldr nedeniyle üç kaburga kemii krlan, yüzünde morluklar oluan 65 yandaki ev sahibi Vail Mukbil hastaneye kaldrlmt.

srailin 1967de igal ettii Bat eriada 250den fazla yasa d Yahudi yerleim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklak 500 bin fazla Yahudi yerleimci, igal altnda yaayan Filistinliler için hayat daha da zor hale getiriyor.

Uluslararas hukuka göre, igal altndaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleim birimleri yasa d kabul ediliyor.

Ana Sayfaya Git