Batı Şeria'dan "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine destek

Gazze sınırında gerçekleştirilen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine Batı Şeria'daki Filistinliler de eş zamanlı düzenledikleri eylemlerle destek veriyor.

Haberler 07.04.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RAMALLAH gal altndaki Bat eriann çeitli noktalarnda klnan cuma namazndan sonra, abluka altndaki Gazze snrnda gerçekletirilen Büyük Dönü Yürüyüü gösterileri ile e zamanl olarak protesto eylemleri düzenlendi.

Bat eriann El-Halil kentindeki Ravza Camisinde klnan cuma namazndan sonra, Filistinliler kentte bulunan Kiryat Erba Yahudi yerleim birimine doru yürüyüe geçti.

ABDnin srail yanls politikalarn protesto eden Filistinliler, Kudüsün Filistinin bakenti olduunu ifade eden döviz ve pankartlar tad.

Barikatlarla yollar kesen srail askerleri, Yahudi yerleim birimine doru ilerlemek isteyen Filistinli göstericilere izin vermedi.

E zamanl destek gösterileri

Öte yandan Bat eriadaki Filistinliler, Ramallah, Nablus ve Beytullahim kentlerinde de e zamanl gösteriler düzenleyerek Gazze snrndaki Büyük Dönü Yürüyüüne destek verdi.

Filistinli gruplar, Gazzede Ate Cumas ad altnda düzenlenen gösterilerle e zamanl olarak Bat eriada da eylem çars yapmt.

srail askerleri, Filistinliler tarafndan düzenlenen gösterilere göz yaartc gaz ve ses bombalarnn yan sra plastik ve gerçek mermilerle müdahale ediyor.

Büyük Dönü Yürüyüü

Filistinliler, Toprak Gününün 42nci yl dönümü kapsamnda geçen cuma gününden bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda barçl eylemler düzenliyor. srail askerleri ise sürgün edildikleri topraklarna geri dönmeyi ve 2006dan beri Gazzeye uygulanan hukuksuz ablukann kaldrlmasn talep eden sivil halkn üzerine gerçek mermilerle ate açyor.

Gösterilerin balad ilk günden bu yana 22 Filistinli ehit oldu, bin 500den fazlas yaraland.

Filistinliler bu barçl gösterilerine alt hafta boyunca devam etmeyi planlyor. Gösterilerin alt hafta boyunca devam edecek olmasnn bir sebebi de bu tarihte ABDnin Tel Avivdeki büyükelçiliini Kudüse tayacan açklam olmas.

Ana Sayfaya Git