Bedeli ağır olur!

Milli Savunma Bakanı Akar, Hafter güçleri sözcüsünün Türkiye'ye yönelik tehditlerine ilişkin, "Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak." dedi.

Haberler 01.07.2019 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Japonyann Osaka ehrinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesinin sonuç deerlendirmesi srasnda soruyu yantlad.

Libyada Trablusa gerçekletirdikleri saldrda bakentin güneyindeki Giryan kentinin kontrolünü kaybeden Halife Haftere bal güçlerin sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismarinin, tüm Türk hedeflerini düman hedefi saymakla tehdit ettii hatrlatlarak deerlendirmesi sorulan Bakan Akar, Libyann toprak bütünlüü, egemenlii ile halknn huzur ve mutluluuna, Libyadaki ulusal mutabakat ruhuna önem atfettiklerini vurgulad.

BEDEL AIR OLUR

Birlemi Milletler tarafndan Libyallar arasndaki anlamazlklarn çözümüne yönelik çabalara destek vermeye ve uluslararas hukuka ve anlamalara uygun olarak bar ve istikrar için çalmalara devam edileceine dikkati çeken Akar, unlar kaydetti:

Bölgede bar ve istikrarn salanmasna katkda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldrlarn bedeli çok ar olacak, en etkili ve iddetli ekilde mukabele edilecektir. Tarafmza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve dümanca hareketlere kar tedbirimizi aldmz bilinmelidir.

ANKARAYA SAVA LANI

Libya Devlet Yüksek Konseyi, General Halife Haftere bal güçlerin Türkiyeye yönelik tehditlerinin Ankaraya sava ilan anlamna geldiini bildirdi.

Konseyden yaplan yazl açklamada, Hafter güçlerinin tehditleri pek çok alanda Libya ile i birlii yapan ve ülkenin toplam ithalatnn büyük bir ksmn oluturan bir ülkeyle ilikilere vurulmu bir darbe olarak nitelendirildi.

Hafter güçlerinin, Trablusun güneyindeki Giryan kentinde alnan yenilgiye müsebbib bulma amacyla savurduu tehditlerin Ankaraya sava ilan anlamna geldii kaydedildi.

Bu tür açklamalarn, tedavi, ticaret ya da baka amaçlarla dünya ülkelerine giderken stanbulu ana hareket noktas olarak kullanan Libyallara verecei zarardan büyük endie duyduunu aktaran Konsey, Türkiye ile ilikilere ikili anlamalar çerçevesinde devam edileceini vurgulad.

Açklamada, Bata Türkler olmak üzere dostlarmza yönelik herhangi bir saldr ulusal güvenliimize verilmi bir zarar olarak kabul edilecek ve büyük bir kararllkla buna kar koyulacak. ifadesine yer verildi.

Konseyin, herhangi bir saldrya kar gerekli tedbirleri almak için Ulusal Mutabakat Hükümetiyle (UMH) iletiim içinde olduunun belirtildii açklamada, Birlemi Milletlerden (BM) Hafter güçlerini caydracak tedbirler almas istendi.

Haftere bal güçler, bakent saldrsnda Giryan kentinde yaad bozgunun ardndan Türkiyeyi hedef alan açklamalarda bulunmutu.

Halife Hafterin sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari, Libya el-Manara medya platformunun sosyal hesabnda yer alan açklamasnda, Libya Hava Kuvvetlerinin, ülke kara sularna yaklaan tüm Türk gemilerinin hedef alnmas yönünde talimat verdiini, Libya Kara Kuvvetlerinin de Türk hedeflerini düman hedefleri olarak gördüünü duyurmutu. Mismari, ayn açklamada Libyada yatrmlar olan Türk irketlerine de yaptrm uygulanacan iddia etmiti.

Ana Sayfaya Git