Bennett: İsrail'e yönelik en büyük tehdit İran'dır

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İran'ı ülkesine yönelik "en büyük tehdit" olarak nitelendirdi.

Haberler 07.02.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bennett, haftalk kabine toplantsnda yapt konumada ulusal güvenlik gündemi ve Avusturyann bakenti Viyanada ran ile yürütülen nükleer müzakerelere ilikin açklamalarda bulundu.

Bennett, sraile yönelik en büyük tehdit randr. Hükümet olarak rann nükleer programyla ilgilenmekle sorumluyuz ve elbette Viyana görümelerini de takip ediyoruz. diye konutu.

ran ile varlacak bir anlamann nükleer programla baa çkma kabiliyetine zarar vereceini ileri süren srail Babakan, Anlamaya varmann istikrar artracan düünenler yanlyorlar. (Uranyum) Zenginletirmeyi geçici olarak geciktirecek, ancak hepimiz bölgede bunun için ar ve orantsz bir bedel ödeyeceiz. ifadelerini kulland.

Viyanada bir anlamaya varlsa dahi bunun sraili balamayacan yineleyen Bennett, unlar söyledi:

u anda eksikleri gideriyoruz ve srailin yllar ve hatta on yllar boyunca ihtiyac olacak askeri gücünü ina ediyoruz. srail, bir anlama salansa da salanmasa da her durumda hareket özgürlüünü koruyacak.

Bennett, geçen ay yapt açklamada da ran ile yürütülen nükleer müzakerelerde varlacak herhangi bir anlamaya bal olmayacaklarn söylemiti.

ran, 2015 nükleer anlamasn canlandrmak amacyla Viyanada Fransa, ngiltere, Almanya, Rusya ve çin ile müzakere yürütüyor. ABD ise görümelere dolayl katlm salyor.

Ana Sayfaya Git