Beyaz Saray'dan 3 ülkeye yaptırım tasarısı açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya, İran ve Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar öngören yasa tasarısını onaylayacağı bildirildi.

Haberler 31.07.2017 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders tarafndan yaplan açklamada, Bakan Donald Trump yasa tasarsnn ilk halini okumutu ve tasarnn kritik unsurlarn görümütü. imdi de son halini inceledi ve görümelerine cevap verilmesi dolaysyla tasary onaylyor ve imzalama niyetinde. ifadelerine yer verildi.

Tasar, perembe günü Senatodan 2ye kar 97 oyla geçerken Temsilciler Meclisinde ise 3e kar 429 oyla kabul edilmiti.

Tasar halihazrda geçerli olan Rusya yaptrmlarn hafifletmek veya kaldrmak istedii durumlarda Amerikan Bakanna Kongreden onay alma art getirmesiyle dikkati çekiyor.

Yeni yasa tasars, Rusyaya yönelik yaptrmlarla ilgili Bakan tarafndan çkarlacak olan kararnameleri engelleme konusunda Kongreye 30 gün süre veriyor.

Tasar, Rusyaya Ukraynadaki admlaryla ilgili yeni yaptrmlar getirirken, rana nükleer ve balistik füze program dolaysyla, Kuzey Koreye ise insan haklar ihlalleri iddialar nedeniyle yeni yaptrmlar öngörüyor.

Rusyaya yeni finansal yaptrmlar da öngören tasar, önceki Bakan Barack Obamann bakanlk kararnameleri ile Moskovaya uygulad yaptrmlar da yasalatryor.

Temsilciler Meclisi ve Senatonun nitelikli çounluunun oyunu almas sebebiyle Trumpn yasay geri çevirmesi ihtimalinin düük olduu belirtiliyordu.

Ana Sayfaya Git