Beyrut'taki patlamada son 24 saatte neler yaşandı?

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki limanda meydana gelen patlamada toplam can kaybı 135’e, yaralı sayısı ise 5 bine yükseldi. Patlamaya dair ilk yapılan incelemede, amonyum nitratın yıllardır oraya bulunduğu ve ciddi derece bir ‘ihmalin’ söz konusu olduğu ortaya çıktı.

Haberler 07.08.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lübnann bakenti Beyruttaki limanda meydana gelen büyük patlamada 135 kii yaamn yitirirken; 5 bin kii de yaraland. Yaklak 5 bin yanda olan kent, korkunç bir patlama ile sarsld. Patlamann ardndan son 24 saatte yaanan gelimelerde, Lübnan Babakan Hassan Diab, 2 bin 700 ton amonyum nitratn patlamaya neden olduunu açklad. Patlamann ardndan yaplan ilk incelemede, söz konusu amonyum nitratn yllardr orada bulunduu ve 135 kiinin ölümünün ciddi bir ihmalin sonucu olduu aktarld. Ayrca Lübnan hükümeti 2 haftalk OHAL karar ald.

PATLAMA KENTN YARISINA HASAR VERD

Beyrut Valisi Marwan Abboud, patlamann ehrin yarsna hasar verdiini açklad. Patlamann etkisiyle yaylan ok dalgas sonucu çok sayda evin camlar krld, patlama noktasna yakn olan bölgelerde ise ykm ve çökmeler meydana geldi. Abboud, kentte oluan zararn 3 milyar dolar bulduunu aktard.

ARMA KURTARMA çALIMALARI DEVAM EDYOR

Patlamann etkisiyle ykm ve çökmelerin yaand bölgelerde arama kurtarma çalmalar sürüyor. Kurtarma ekipleri, enkazdan ölü ve yarallar çkarmaya devam ediyor. Öte yandan, patlama sonras yaknlarna ulaamayanlarn sosyal medya üzerinden telefon numaralarn ve yaknlarnn fotoraflarn paylatklar belirtildi.

Ana Sayfaya Git