Biden: George Floyd'un öldürülmesi, gündüz gözüyle işlenmiş bir cinayettir

ABD Başkanı Joe Biden, siyahi George Floyd'un 25 Mayıs 2020'de gözaltına alındığı sırada polis şiddetiyle yaşamını kaybetmesine ilişkin, "Floyd'un öldürülmesi, gündüz gözüyle işlenmiş bir cinayettir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 22.04.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Washington

Biden, Minnesota eyaletinde mahkeme jürisinin, eski polis memuru Derek Chauvini siyahi Floydun ölümünden suçlu bulmasnn ardndan Beyaz Sarayda açklamalarda bulundu.

Floydun öldürülmesinin ülkede 1960lardan bu yana en geni kapsaml protestolara yol açtn belirten Biden, Floydun öldürülmesi, gündüz gözüyle ilenmi bir cinayettir. Bu olay, tüm dünyada sistematik rkçla kar at gözlüklerin çkarlmasna yol açmtr. Sistematik rkçlk, ülkemizin ruhunda bir lekedir. deerlendirmesinde bulundu.

Biden, mahkemenin bugün verdii kararn önemli olduunu vurgulayarak, Kimse hukukun üstünde deildir. Bugünkü karar, bu mesaj veriyor. Ancak bu yeterli deil. Burada durmamalyz. mesajn verdi.

Floydun ölümünün ardndan neredeyse 1 yl geçtiine iaret eden Biden, polislerin siyahilere kar rkçlna yönelik Kongrenin artk bir adm atmasnn zamannn geldiini vurgulad.

George Floydun ölümü

Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikal 46 yandaki George Floyd, 25 Mays 2020de dolandrclk üphesiyle gözaltna alnd srada, 44 yandaki polis memuru Derek Chauvinin 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna bastrmas nedeniyle dakikalarca nefes alamyorum diye yalvarmt.

Floyd olay yerine gelen acil salk ekiplerince kaldrld hastanede olduu belirtilmi, olayla ilgili görüntüler ülkede siyahilere yönelik polis iddeti tartmalarn alevlendirmi ve iddetli protestolara neden olmutu.

Floydun ölümüne neden olmakla suçlanan Chauvin, olaydan 4 gün sonra gözaltna alnm, hakknda 2 ve 3. dereceden cinayet ve 2. Dereceden adam öldürme suçlamalaryla dava açlarak tutuklanmt.

Chauvin, 29 Mays 2020den beri tutuklu bulunduu Oak Park Heightsteki hapishaneden 10 Temmuz 2020de, 1 milyon dolar kefaletle serbest braklmt.

Floydun ölümünde kusurlu bulunan dier 3 polis memuru da daha önce 750 bin dolar tutarndaki kefalet bedelini ödemeleri üzerine tutuksuz yarglanmak üzere salverilmiti.

Ana Sayfaya Git