'Bin Selman ve Bin Zayid birçok Yahudi'den daha fazla İsrail destekçisi'

Siyon Mirası Dostları Merkezi Başkanı Evans, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in İsrail'e birçok Yahudi'den daha fazla destek verdiğini söyledi.

Haberler 22.06.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sraildeki Siyon Miras Dostlar Merkezi Bakan Mike Evans, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Birleik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayidin sraile birçok Yahudiden daha fazla destek verdiini söyledi.

Siyon Miras Dostlar Merkezi Bakan Evans, Jerusalem Post gazetesinin bu yl 8incisini düzenledii ABDnin New York kentindeki yllk konferansta yapt konumada, srailin en büyük destekçilerinin banda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Bin Zayidin geldiini belirtti.

Konumasnda söz konusu iki veliahtla gerçekletirdii görümeleri anlatan Evans, Size müthi bir ey söyleyebilirim. Bu liderler (Bin Selman ile Bin Zayid) birçok Yahudiden daha fazla srail destekçisi. dedi.

SRALDEN BETER SRALL

Evans, Bin Selman ile yapt bir görümesinde kendisine Yahudi ve Hristiyanlarla ilgili neler düündüünü sorduunu, bunun üzerine Suudi Veliahtn Yahudi ve Hristiyanlar sevdiini, hatta kendisini yetitiren dadsnn Yahudi olduunu vurguladn söyledi.

Bin Selmana yönelik övgülerde bulunan Evans, unlar kaydetti:

Suudi Veliaht ile yaptm 2,5 saatlik görümede srail ile ilgili kendisinden duyduklarm müthiti. Bu adamn nasl düündüünü bilseniz aklnz gider.

Evans ayrca Filistinlilerin neler yapabileceini sorduu Suudi Veliahtn kendisine basit. Filistinliler sraili taklit etmeli. cevabn verdiini aktard.

New Yorkta 16 Haziranda balayan konferansta, ABDnin Orta Dou Özel Temsilcisi Jason Greenblatt da uzun süredir açklanmas beklenen ve Yüzyln Anlamas olarak bilinen Orta Dou bar plannn sraildeki seçimler nedeniyle kasm ayna kalabileceini belirtmiti.

Ana Sayfaya Git