Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya ABD’ye İran anlaşmasını koruma çağrısı yaptı

Belçika'nın Brüksel kentinde İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmelerinin ardından Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya Dışişleri Bakanları, ABD’ye 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmayı sürdürmesi konusunda çağrı yaptı.

Haberler 12.01.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii Dileri ve Güvenlik Politikalar Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve ran Dileri Bakan Zarif ile bir araya gelen bakanlar ABDye kar ortak bir ekilde anlamay sürdürme çars yapt ve Tahrann nükleer anlamaya bal olarak yaptrmlarn kaldrlmasndan fayda salamaya hakk olduunu söyledi.

KRTK çARI YAPILDI

Fransa Dileri Bakan Jean-Yves Le Drian Anlama esastr ve alternatifi yoktur. ranla anlamazlk yaadmz dier noktalarn varln inkar etmiyoruz dedi. ABD Bakan Donald Trumpn nükleer anlama kapsamnda petrol yaptrmlarn tekrar uygulayp uygulamama konusunda bir karar vermesinin arefesinde Avrupa Birlii Dileri ve Güvenlik Politikalar Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, , Fransa Dileri Bakan Le Drian, Almanya Dileri Bakan Sigmar Gabriel Brükselde ran Dileri Bakan Zarifle nükleer anlamann nasl uygulanacan görütü.

Ana Sayfaya Git