BM: "İdlib'de çadır kampına düzenlenen saldırı mide bulandırıcı"

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Krizi İçin İnsani Yardımlar Koordinatör Yardımcısı Mark Cutts, İdlib'de bir çadır kampında 12 sivilin ölümüne neden olan saldırıyı mide bulandırıcı olarak nitelendirdi.

Haberler 22.11.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cutts, dün dlibin kuzeyindeki Kah köyünde bulunan çadr kampna düzenlenen ve 12 sivilin ölümüne neden olan saldrya ilikin yazl açklama yapt.

Saldrda kampn altyapsnn zarar gördüünü belirten Cutts, yakndaki doum hastanesinin de kalc hasar aldn ve dört insani yardm çalannn yaralandn ifade etti.

Cutss, unlar kaydetti:

dlib bölgesinde sivillere yönelik harap edici son saldr karsnda oke oldum. Füzelerin, aralarnda yal, kadn ve çocuklarn da bulunduu çadrlarda barnan savunmasz insanlar hedef almasn mide bulandrc buluyorum. Bu korkunç olayn tümüyle aratrlmas gerekiyor. Bu kamplar zaten iddetten kaçm, güven ve koruma arayan insanlarn barnd yerler.

Tüm çatan taraflarn, uluslararas insani hukuk uyarnca sivil ve savaç ayrm yapmas gerektiini anmsatan Cutts, Herhangi bir saldry sivillere yöneltmek uluslararas insani hukukun ihlalidir. Son saldry mümkün olan en iddetli biçimde knyorum. ifadesini kulland.

Türkiye ile Rusya arasnda 17 Eylül 2018de imzalanan mutabakattan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde, rejim ve Rusyann saldrlarnda 1300den fazla sivil öldü.

Saldrlarn youn olduu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye snr yaknna göç edenlerin says ise son 1 ylda 1 milyonu at.

Ana Sayfaya Git