BM Genel Sekreteri Guterres: Yeşil enerjiye yatırım yapın

BM Genel Sekreteri Guterres, başta Japonya olmak üzere kalkınmış ülkelere kömür dahil fosil yakıtlarından vazgeçmeleri, yeşil enerjiye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Haberler 04.09.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, bata Japonya olmak üzere kalknm ülkelere kömür dahil fosil yaktlarndan vazgeçmeleri, yeil enerjiye yatrm yapmalar çarsnda bulundu.

Japonya çevre Bakanlnn ev sahipliinde internet ortamnda Kovid-19dan Dirençli ve Sürdürülebilir Kurtulmak için Online Platform balkl konferans düzenlendi.

Konferansta konuan BM Genel Sekreteri Guterres, bata Japonya olmak üzere kalknm ülkelerin koronavirüsten kurtulurken, fosil yaktlara bamllklarn azaltmalarn ve yenilenebilir enerjiye yatrm yapmalarn istedi.

Kovid-19 ve iklim deiiklii olmak üzere iki kritik krizle yüz yüzeyiz. ifadesini kullanan Guterres, ileri teknolojisiyle Japonyann, kömür santrallerinin inas finansmanndan vazgeçme ve yenilenebilir enerjiye geçi konularnda liderlik yapmas gerektiini dile getirdi.

Guterres, Yakn zamanda terk edilmi varlklara dönüecek kömür santrallerine para harcamak ekonomik olarak anlamsz. Hiçbir yatrm plannda kömür gücüne yönelik mantkl bir çerçeve yok. Temiz enerji daha fazla istihdam, daha temiz hava, daha iyiletirilmi salk ve daha güçlü ekonomik büyüme demek.3 ifadelerini kulland.

Konferansta konuan Japonya çevre Bakan Koizumi inciro, platformun, salgn sürecinde ülkelerin ekonomik ve sosyal sistemlerini yeniden tasarlamalarn amaçladn belirtti.

Salgnn birçok faaliyet sürecini yavalattn kaydeden Koizumi, klim deiiklii insanla kaybedecek zaman brakmyor. Görevimiz pandemi öncesi dünyaya dönmek deil aksine daha iyisini yeniden ina etmek. dedi.

Ana Sayfaya Git