BM: Ukrayna'da 12 milyondan fazla kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş nedeniyle 12 milyondan fazla kişinin yerinden edildiğini, bunun yaklaşık 5 milyonunun komşu ülkelerde mülteci olduğunu bildirdi.

Haberler 21.04.2022 - 01:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas Göç Örgütü Genel Direktörü Antonio Vitorino, BM Güvenlik Konseyine brifinginde, Ukraynada 12 milyondan fazla kiinin sava yüzünden zorla yerinden edildiini söyledi.

Ukraynada Rusyann saldrlar arttkça yetikinlerin ve çocuklarn psikolojik ihtiyaçlarnn artacana dikkati çeken Vitorino, ayrca kadnlarn ve çocuklarn insan kaçakçl, istismar ve cinsel iddete kar korunmas gerektiini söyledi.

Ukraynadaki çocuklarn yarsndan fazlasnn yerinden edildiini belirten Vitorino, Ukraynal çocuklara ev sahiplii yapan ülkelere, refakatsiz çocuklarn belirlenmesi ve aileleri ve yaknlaryla bir araya getirilmesine yardmc olmas çars yapt.

Vitorino, mültecilere yönelik ayrmcla ise son verilmesini isteyerek, rk, etnik köken, milliyet ya da göçmen statüsüne göre ayrmclk yaplmasnn kabul edilemez olduunu ifade etti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserlii yetkilisi Kelly Clements ise Ukraynal mültecilerin saysnn yaklak 5 milyona ulatn söyledi.

Ana Sayfaya Git