BM'den dünyaya Türkiye çağrısı!

BM, uluslararası topluma Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'ye verilen desteğin sürdürülmesi ve artırılması çağrısında bulundu.

Haberler 29.02.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler Mülteciler Yüksek Komiserlii (BMMYK) Sözcüsü Babar Baloch, BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basn toplantsnda, Türkiye ve dlibdeki Suriyeli sivillere ilikin açklamalarda bulundu.

Baloch, Türkiyenin 3,6 milyon Suriyeliye ev sahiplii yaptnn unutulmamas gerektiini vurgulad.

Türkiyenin de aralarnda bulunduu Suriyenin komu ülkelerine Suriyeden gelen sivillerin kabul edilmesi çarsnda bulunduklarn anmsatan Baloch, Dolaysyla bu çarmz uluslararas toplumu da içine alacak ekilde geniletiyoruz. Türkiyeye verilen destein sürdürülmesi ve hzlandrlmas gerekiyor. deerlendirmesinde bulundu.

Baloch, Türkiyenin Suriyeli mültecilerin Avrupaya gidii için snr kaplarn açt yönündeki haberlere ilikin ise Bu konuda bize ulaan herhangi bir bilgi yok. Snr hattnda görünür bir hareketlilie dair de bize ulaan bir rapor yok. bilgisini paylat.

BM nsani ler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke de dlibe yönelik snr ötesi insani yardmlara ilikin herhangi bir deiiklik olup olmadna dair bir bilgilerinin olmadn söyledi.Laerke, bununla beraber yln ilk 2 aynda 2 bin trdan fazla insani yardm dlibe gönderdiklerini kaydetti.Aralk 2019dan bu yana dlibden 1 milyona yakn sivilin yerinden edildiini anmsatan Laerke, sivillerin içinde bulunduu insani koullarla ilgili Kesinlikle korkunç artlar içindeler. Bu trajik bir durum. ifadesini kulland.

BM GENEL SEKRETER: ENDELYZ

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric araclyla yazl bir açklama yapan Guterres, Suriyenin kuzeybatsnda artan gerginlii ve düzinelerce Türk askerlerinin hava saldrlarnda hayatn kaybetmesini endieyle takip ettiini bildirdi.

DERHAL ATEKES LAN EDLSN

dlibde derhal atekes ilan edilmesi gerektiini yineleyen Guterres, artan askeri gerginliin siviller için tekil ettii riskin özellikle endie verici olduunu belirtti.

Guterres, Acil harekete geçilmezse gerginliin her saat ba daha fazla artma riski var. deerlendirmesinde bulundu.

Suriyedeki krize askeri çözüm bulunamayacan belirten Guterres, sürdürülebilir tek yolun BM denetiminde siyasi çözüm olduunu da kaydetti.

Ana Sayfaya Git