BM'den Rusya ve Türkiye'ye İdlib çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin insani işler konusundaki yardımcılarından Ursula Mueller, Suriye'nin İdlib kentindeki çatışmalar nedeniyle 120 binden fazla kişinin Türkiye sınırına yakın bölgelere gittiğini belirterek, garantör ülkeler Rusya ve Türkiye'ye gerginliğin azaltılması için taraflara baskı yapması çağrısında bulundu.

Haberler 26.04.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BM Güvenlik Konseyini Suriyedeki insani durum hakknda bilgilendiren Mueller, dlib, terör örgütü YPG/PKKnn igalindeki Hol Kamp ve Rukban Kampndaki durumun endie verici olduunu ifade etti.

dlibde ubat ayndan beri artan çatmalar nedeniyle 200ün üzerinde sivilin hayatn kaybettiini söyleyen Mueller, dlibte çatmalar nedeniyle 120 binden fazla kii Türkiye snrna yakn bölgelere kaçt. dedi.

Mueller, garantör ülkeler Rusya ve Türkiyeye, gerginliin azaltlmas için taraflara bask yapmas çarsnda bulundu.

Hol Kampndaki yabanc uyruklular sorunu bir an önce çözülmeli

Terör örgütü YPG/PKKnn kontrolündeki Hasekede bulunan Hol Kampndaki duruma da deinen Mueller, kampta tutulan DEAa katlan yabanc savaçlar, eleri ve çocuklar sorununun bir an önce çözülmesi, bu kiilerin ülkelerine geri alnarak uluslararas hukuk kurallar çerçevesinde yarglanmas ve rehabilite edilmeleri çars da yapt.

Ursula Mueller, Rukban Kampndan son haftalarda 7 bin kiinin ayrldn ve tahliye edildiini ifade ederek, tahliyelerin gönüllü bir ekilde yaplmas gerektiini vurgulad.

Tekerlekli sandalyeyle be bin kilometre yol kat ederek 3,5 yl önce Almanyaya giden engelli Suriyeli snmac Nujeen Mustafa da BM Güvenlik Konseyinde bir konuma yapt.

Suriyedeki yaam mücadelesi veren binlerce engelliye yardm edilmesini isteyen Mustafa, Avrupadaki mülteci ve göçmen kart ülkelere, Farkl bir dil konumamz, farkl giyinmemiz ve farkl inançlara sahip olmamz bizi sizden daha az insan yapmyor. eklinde seslendi.

Ana Sayfaya Git