BM'den Trump'a "ırkçı" tepkisi

BM, Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek, "İğrenç ülkelerden geliyorlar" sözlerine tepki gösterdi

Haberler 13.01.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler (BM), ABD Bakan Donald Trumpn, Beyaz Saraydaki bir toplantda baz Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eletirerek renç ülkelerden geliyorlar. ifadelerini, rkç buldu.

BM nsan Haklar Yüksek Komiserlii Sözcülerinden Rupert Colville, BM Cenevre Ofisinde düzenlenen basn toplantsnda, Dorulandysa, bunlar ABD Bakanndan ok edici ve utanç verici yorumlar. Üzgünüm, ama (bu sözler için) rkç kelimesinden baka bir ey kullanlamaz. dedi.

TRUMPA IRKçI TEPKS

Colville, Bu sadece edebe aykr bir dille ilgili hikaye deil. nsanln en kötü tarafnn kapsn açlmas ve potansiyel olarak birçok insann hayatn bozabilecek ve yok edebilecek rkçlk ile yabanc dümanln onaylama ve tevik etmekle ilgili. deerlendirmesinde bulundu.

Amerikan medyasna yansyan haberlere göre Trump, dün Oval Ofiste göçmenlerle ilgili bir görümede baz göçmen ülkelerini ar sözlerle itham etmiti.

Trumpn, (Baz Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri kastederek) Neden bu irenç ülkelerden insanlarn buraya gelmesini isteyelim. Norveçten daha fazla göçmen almalyz. sözlerini kulland belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git