Bölgede sessizlik hakim

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de, Fırat’ın doğusundaki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı’na, ABD ile varılan uzlaşma çerçevesinde 5 gün ara vermesiyle birlikte, bölgede sessizlik hakim oldu.

Haberler 19.10.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çatmalarn youn olarak yaand anlurfann Akçakale ilçesinin karsndaki Tel Abyad ile Ceylanpnarn karsndaki Resulayn ilçelerinde silah sesleri susarken, snr hattnda güvenlik güçlerinin teyakkuz hali ise sürüyor.

Türkiyenin baaryla sürdürdüü Bar Pnar Harekat ile ilgili, dün ABD Bakan Yardmcs Mike Pence, beraberindeki heyetle Türkiyeye geldi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve dier yetkililer ile yaplan toplantlarn ardndan harekata 120 saatlik ara verilmesi ve bu süreçte teröristlerin tahkimatlarn tahrip ederek, 32 kilometre geriye çekilmesi kararlatrld.

120 SAATLK ARA SESSZLK GETRD

Alnan bu kararn ardndan dün sabah saatlerinden itibaren Akçakalenin karsndaki Tel Abyad ile Ceylanpnarn karsndaki Resulaynda sessizliin hakim olduu görüldü.

RESULAYNDA SLAH DEPOSU BULUNDU

Öte yandan dün geceye kadar çatmalarn sürdüü Ceylanpnarn karsndaki Resulaynda TSK ve SMO askerlerinin yapt aramalarda teröristlerin büyük bir silah deposu bulundu. Resulaynn güneyinde TSK ve SMO askerlerince yürütülen operasyon kapsamnda ilçenin güneyinde kalan M4 karayolundaki Aliye silolarnda da teröristlere ait cephanelik ele geçirildi. Titizlikle yürütülen operasyonlarda ayrca PKK/YPG terör örgütünce teknolojiyle donatlm gözlemevi olarak kullanlan bir binaya da ulald. çok sayda ekrann bulunduu gözlem odasnda Resulyan bölgesinde yürütülen operasyonlarn teröristler tarafndan 24 saat canl yaynlarla izlendii belirtildi.

SINIR HATTINDA TEYAKKUZ HAL SÜRÜYOR

Sessizliin hakim olduu snr hattnda güvenlik güçlerinin teyakkuz hali ise sürüyor. Zrhl araçlarla önlemlerin alnd snr hattna askeri sevkiyat da devam ediyor. Teröristlere göz açtrmayan güvenlik güçleri, her türlü saldr giriimine kar da eli tetikte görev yapyor.

Ana Sayfaya Git