Bombardıman, İdlib köylerini viraneye çevirdi

Suriye rejiminin ele geçirmek istediği İdlib’e yönelik Rus savaş uçaklarının desteğiyle başlattığı hava harekatları kentin kırsalındaki köy ve kasabaları viraneye çevirdi. Savaş uçaklarının bombaladığı köyler enkaza dönüşürken, hem hava saldırıları hem de kimyasal silah kullanılacağı iddiasının ardından İdlib kırsalındaki siviller çareyi göç etmekte buldu.

Haberler 11.09.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyann yakndan takip ettii rejim kartlarnn kalesi olarak bilinen dlibe yönelik Esad yönetiminin olas operasyonu öncesi balatlan hava saldrlar kentin krsalnda yaayanlar hedef ald. Son günlerde artan ve rejimin Rusya desteiyle sürdürdüü bombardmanda dlibin Cisr E uur ilçesinin yan sra yüzlerce köy adeta yerle bir oldu.

SALDIRILARDA UçAK VE HELKOPTER

Sava uçaklar ve helikopterlerin kullanld hava harekatlarnda köy ve kasabalardaki yerleim alanlarnn yan sra buralarda bulunan bazlar yeraltna yaplm olan sahra hastaneleri de hedef alnd. Onlarca kiinin öldüü, yüzlerce kiinin yaraland dlibin güneyi ve Hamann kuzeyinin hedef alnd bombardmanlarn ardndan iki kentin krsalnda bulunan yüzlerce köy; yerleim alanlarnn yerle bir olmasyla viraneye döndü.

SVLLER KÖYLER BOALTTI

Hava saldrlar ile dlibin Cisr E ugur ilçesi ile köylerdeki siviller yerleim alanlarnn enkaza dönümesiyle zorunlu göçe mecbur kald. Geçmite nüfusu 45 bin olan Cisr E ugur ilçesinin nüfusu 15 bine kadar gerilerken, köylerde ise neredeyse kimse kalmad. Hava saldrlarnn olduu köylerde yaayanlar hem bombardmandan hem de son günlerde kimyasal silah kullanlaca iddiasnn ardndan tedirgin olunca bulunduklar yerleri terk etti.

KÖYLER TAMAMEN VRANE OLMU

Köylerde yaayanlar güvenli gördükleri iç kesimler ya da dlib merkezi veya ilçelerine giderek saldrlardan korunmaya çalyor. Sivillerin terk etmesiyle köyler sessizlie bürünürken, siviller saldrlarn durmas halinde yeniden evlerine dönmek istediklerini ifade ediyor. Öte yandan saldrlarn ardndan baz siviller ise köylerine yakn noktada bulunan TSKnn gözlem noktalar çevresine yerleti. TSKnn üslendii bölgelere giden sivillerin burada çadrlarda kaldklar ve saldrlarn durmasn bekledii örenildi.

Ana Sayfaya Git