Bosna Hersek, kış turizmini sevenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya yarım saat uzaklıkta olan Bjelasnica Kayak Merkezi, Avrupa ve komşu ülkelerden ziyaretçilerin ortak noktası haline geldi.

Haberler 10.01.2022 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayak Merkezi sat ve pazarlama müdürü Aldin Smajkan, AA muhabirine Bjelasnica ve gman kayak merkezleriyle ilgili bilgi verdi.

Smajkan, Ziyaretçi saysnda rekor rakamlar görüyoruz. Aralk ay boyunca tüm müterilerimiz kayak merkezlerimizden memnun olarak ayrld. dedi.

Geçen yla göre ziyaretçi saysnda yüzde 150 art olduunu belirten Smajkan, Ziyaretçi profilinde deiiklikler görmeye baladk. Önceki yllarn aksine, Orta Dou ülkelerinden ziyaretçiler kayak merkezlerimize büyük ilgi gösteriyor. Bat Avrupadan gelen ziyaretçi says da oldukça fazla. Say olarak en youn ziyaretçiler Hrvatistan, Srbistan ve Slovenyadan. diye konutu.

Okullarn tatile girmesiyle ziyaretçi saysnda büyük art olduunu ifade eden Smajkan, Kayak okullar örencileri ve hocalar kayak merkezlerimize en büyük ilgi gösteren müterilerimiz arasnda yer alyor. ifadesini kulland.

Smajkan, salgn süresi boyunca, kayak merkezlerine ulam kolaylatracak alternatif yollarn yapldn, mevcut yollarn iyiletirildiini, görsel olarak dikkat çekecek çalmalarn yapldn ve kayaa yeni balayanlar ve çocuklar için özel alanlar hazrlandn söyledi.

Ziyaretçi saysn artrmak için sürekli olarak çaltklarn belirten Smajkan, Hedeflerimiz arasnda, çocuklar için, içerisinde mini teleferik ve oyun alanlarnn olduu bir k park ina etmek de yer alyor. Mart aynn bana kadar bu planmz realize etmeyi hedefliyoruz. dedi.

Bu sezon kayak merkezlerinde konserlerin de düzenlediini ifade eden Smajkan, ziyaretçilerimizin talebi üzerine, Bjelasnica panaroma izleme alann da aktif hale getirdik. açklamasn yapt.

Ski Head kayak okulu hocas Amar Jazic, Kayaa olan ilgi giderek artyor. Haftalk 50 kadar çocuk ile kayak kurslarmz yapmaya devam ediyoruz. çocuklar çok hzl örenme kapasitesine sahip. Birkaç denemenin ardndan gözlemimiz altnda tek balarna kaymaya balyorlar. dedi.

Kayan çok iyi bir spor dal olduunu ifade eden Jazic, Bu sporu herkese tavsiye ediyorum. Özellikle çocuklar bu spordan korkmamal. Temiz havada spor yapyor olmak çok önemli. ifadelerini kulland.

Bjelasnica kayak merkezinde kayak yapan 7 yandaki Asya, 4 yldr kayak ile ilgileniyorum. Karn yayor olmas beni mutlu ediyor, hemen kayaa geliyorum. Kayaktan hiç korkmuyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git